РЕШЕНИЕ

                                          №............./ 18.09.2014г., гр.Разград

                                               В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен съд Разград

На осемнадесети септември, две хиляди и четиринадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав

                                                                                     СЪДИЯ: ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

Гр.д.№ 378 по описа на съда за 2012 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

            Производството е по реда на чл.247 ГПК.

Постъпила е молба от С.О. за поправка на очевидна фактическа грешка, допусната в издадения в нейна полза изпълнителен лист, изразяваща се в погрешно изписан единен граждански номер на ответника.

Ответникът А.П. е депозирал писмен отговор, в които изразява становище за нередовност на молбата поради неяснота в коя част на съдебния акт ищцата моли да се допусне поправка на очевидната фактическа грешка. По същество на молбата изразява становище за нейната основателност.

Съдът, след преценка на становищата на страните, констатира, че в мотивите и диспозитива на решение № 30 / 21.05.2013г. единният граждански номер на ответника А.П. е отразен като 6504085083. Същият единен граждански номер е отразен и в издадения впоследствие изпълнителен лист в полза на С.О..

При извършената справка в НБД”Население” съдът установява, че единният граждански номер на А.П. е **********. Съдържащият се в съдебното решение и изпълнителния лист ЕГН ********** е несъществуващ.  Очевидно в изпълнителния лист е допусната фактическа грешка, която следва да бъде отстранена съгласно чл. 406 ал. 4 в.в. с чл.247 ГПК. Въпреки, че ищцата не е поискала изрично, същата грешка следва да бъде отстранена и в първоинстанционното решение,  за което съдът разполага със собствена инициатива на основание чл.247 ал.1 ГПК.

Молителката С.О. претендира присъждане на разноски в настоящото производство. Доколкото, обаче, не е представила доказателства за извършени такива, не следва да й се присъждат.

Водим от горното, съдът

                 Р Е Ш И :

 

ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка на първа страница, ред 24 в мотивите и на четвърта страница, ред 1 от диспозитива на решение № 30 / 21.05.2013г., постановено по гр.д. № 378 / 2012г. по описа на ОС Разград, като след името на А.Х.П., неговият единен граждански номер да се чете **********, вместо изписания такъв 6504085083;

ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка на ред 11 в изпълнителен лист, издаден на 9.06.2014г. по гр.д. № 378 / 2012г. по описа на ОС Разград, като след името на А.Х.П., неговият единен граждански номер да се чете **********, вместо изписания такъв 6504085083.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в двуседмичен срок от връчването му на страните.

                                                                               СЪДИЯ: