Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

 

 

Разград

 
 


25. ХІ.2012г.

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              съд                                                                                    

25.ХІ.

 

2013

 
На                                                                                                                                  Година

 РАЯ ЙОНЧЕВА

 
В закрито заседание в следния състав:

 ЛАЗАР МИЧЕВ

ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

 
                                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                                  ЧЛЕНОВЕ:

 

 въззивно гражданско

 

        177

 

2013

 
като разгледа докладваното от съдия Йончева

                                        дело                                     по описа за                                   година.

За да се произнесе, съобрази следното:

                    

                       Производство по чл. 247 ГПК.

                       В съответствие с предоставените му по чл.247 ГПК правомощия, съдът констатира, че в абзац втори от диспозитива на постановеното по в.гр.д.№177по описа му за 2013г.  Решение №89/25.VІІ.2013г. е допуснал фактическа грешка изразяваща се в неточно о възпроизвеждане на потвърдената част от Решение №…І/29.ІІІ.2013г. по гр.д.№2470/2011г. о описа на РРС.

                        В мотиви към решението си  съдът е формирал воля за законосъобразност на Решение №…І/29.ІІІ.2013г. по гр.д.№2470/2011г. о описа на РР в частта, с която между жалбоподателката М.Д. и въззиваемия А.А., при право на 1/3ид.ч. за първата и 2/3ид.ч. за втория,  е допусната делба на недвижим имот, индивидуализиран като ПИ с пл.сн.№3457 от кв. 33 по действащия от 1976г. план на   гр.Глоджево, Разградска обл. , с неуредени рег.отношения за 675кв.м., състоящ се от 4 4345кв.м. дворно място и построените в същото едноетажна м-.ж.сграда, второстепенни сгради и гараж.

                   В абзац втори от  диспозитива на решението , касаещ  произнасянето му по отношение на жалбата срещу допуснатия до делба имот,   съдът е постановил:

               „ПОТВЪРЖДАВА Решение №…І/29.ІІІ.2013г. по гр.д.№2470/2011г. по описа на РРС  В ЧАСТТА, с която между  М. Добрева и А.А., при право на 1/3ид.ч. индивидуализиран като застроено с едноетажна масивна жилищна сграда, второстепенни сгради и гараж дворно място с площ от 4 435кв.м., за което в кв. 33 по действащия план на гр.Глоджево отреден ПИ планоснимачен №457”.

                 В тази си част, на ред трети, след израза „1/3 ид.ч”  и преди „индивидуализиран като…” в диспозитива на решението липсва израза: : „за първата и 2/3ид.ч.за втория е допусната делба на недвижим имот”. В този смисъл , относимо на изразената в мотиви воля, се следва поправка на решението в тази му част.

               Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

           ДОПУСКА ПОПРАВКА на очевидна фактическа грешка в Решение № 89/ 25.VІІ.2013г., постановено по в.гр. д. № 177/2013г.  по описа на РОС    като на стр. 4, в абзац втори от диспозитива му, на ред трети  след израза „1/3 ид.ч”  и преди „индивидуализиран като…”  в диспозитив  да се чете   „за първата и 2/3ид.ч.за втория е допусната делба на недвижим имот,”.  

            Решението може да се обжалва пред ВКС в едномесечен срок, считано от връчването му на страните.

             ПРЕДСЕДАТЕЛ:                      ЧЛЕНОВЕ:1.                          2.