РЕШЕНИЕ №

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

гр.Разград , 04.04.2014 год.

Разградският окръжен съд

На четвърти април, две хиляди и четиринадесета година

В закритото съдебно заседание в следния състав:

Председател:АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

           Членове: ЛАЗАР МИЧЕВ

                      ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

         като разгледа докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА

в.гр. дело №103 по описа за 2014 година,за да се произнесе взе предвид следното:

          Производството е по реда на чл.435 и сл.от ГПК.

Депозирана е жалба , подадена от “ Хранкомерс ЦБА-ООД “ ООД гр. София, ЕИК 117629486 , представлявано от управител С.Д., против Постановление за опис на движими вещи  от 04.11.2013 г. на ДСИ при РРС , по изп. дело №148/2012 год. В жалба се сочи , че за извършването на описа дружеството не е било надлежно уведомено , както и ,че въпреки узнаването за описа от законния му представител и подадената от него молба за отлагане,предвид заболяване и пролежаване в болница описът бил проведен в негово отсъствие.Прави се искане за отмяна на извършеното действие.

         Взискателят в изпълнителното производство не е депозирал възражение по жалбата.

         ДСИ не е депозирал  обяснения във връзка с жалбата.

         Съдът намира, че жалба е процесуално допустима, като подадена в срок от длъжник в изпълнителното производство, против акт, подлежащ на обжалване, на посочените основания. Разгледана по същество същата се явява  неоснователна по следните съображения:

         Изпълнително дело № 148/2012 год., по описа на СИС при РРС е образувано по молба на взискателя К.Т. *** срещу длъжника “ Хранкомерс ЦБА-ООД “ ООД, ЕИК 117629486, представлявано от С.Т.Д.

         По искане на пълномощник на взискателя ДСИ насрочил опис на движими вещи ,собственост на длъжника на 17.10.2013 год. За насроченият опис взискателят бил надлежно уведомен.Съобщенията по седалището на длъжника и адреса му на управление били върнати в цялост ,с отбелязване ,че дружеството не пребивава на посочения  адрес.Съобщение за насрочения опис било връчено на съпруга на представляващия дружеството Д.Д. в гр.Разград.След като узнал за насрочения опис управителя Д. депозирал молба  , придружена с доказателства за извършвано болнично лечение до ДСИ за отсрочване на описа.ДСИ отсрочил  описа и насрочил нова дата за извършването му 0.11.2013 год.За новата дата на описа взискателя бил надлежно уведомен.Съобщението до длъжника по седалището и адреса му на управление били върнати в цялост ,с отбелязване ,че дружеството не пребивава на посочения  адрес.

Видно от съставения протокол за опис ,такъв бил извършен от ДСИ на дата 04.11.2013 год. , като  в същия е вписано ,че при извършването му е присъствал Д.С.Д. , съпруг на С.Д. , управител на дружеството -длъжник.

         При изложените по – горе фактически констатации съдът приема, че насроченият и проведен опис на движими вещи  от 04.11.2013 год.  не следва да бъде отменян по съображенията ,изложени в жалбата.Правилно и законосъобразно съобщенията до дружеството по изпълнителното дело са изпращани на адреса му в гр.София.При връщането им в цялост с отбелязване ,че адресатът отдавна е напуснал адреса ,правилно  са прилагани към делото ,без да е необходимо да бъде залепвано уведомление ,тъй като не са били налице предпоставките за това.

          След отсрочването на първата дата за опис и насрочването на втора такава от ДСИ представляващият дружеството не е представил пред него  нови доказателства , които да сочат на невъзможността му да присъства при извършването на описа по здравословни причини ,но дори и да са били налице такива е имал възможността да упълномощи лице да представлява дружеството на описа , а не само да възпрепятства възможността на взискателя да получи присъденото му неизплатено трудово възнаграждение.

Поради изложените съображения, настоящият съдебен състав намира, че обжалваните действия на съдебния изпълнител са законосъобразни и жалбата следва да бъде оставена без уважение.

      `              Воден от горното, Разградският окръжен съд ,

                                 

                                                     Р   Е   Ш    И :

                         

   ПОТВЪРЖДАВА  действията  на ДСИ при РРС ,извършени по изпълнително дело №148/2012 год. по описа на същия, а именно Опис на движими вещи от 04.11.2013 год.

   Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:             

 

 

                                              ЧЛЕНОВЕ:1.

 

                                                  

                                                             2.

 

 

 

ГО/СП