О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е 

     

                                         гр.Разград ,13.01.2014 год.

 

                                     

Разградският окръжен съд в закритото заседание на тринадесети  януари през две хиляди и четиринадесета  година в състав:

 

                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

като изслуша докладваното от съдията В.Димитрова гр.дело №10 по описа за 2014 г.и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл.118 и  от сл. ГПК.

С Определение от 05.012.2013 год. Шуменски ОС е прекратил частично производството по гр.дело №694/2013 год. и е изпратил същото по правилата на местната подсъдност  на Разградски ОС за разглеждане на част от обективно кумулативно съединени искове ,наред с иск по чл.87 от ЗЗД , именно такъв по чл.189,ал.1 от ЗЗД за връщане на заплатена продажна цена и за заплащане на обезщетение за претърпени вреди.Ищци в производството са Д.И.Д. и Р.Л.К.,*** , а ответници Б.П.П. и П.Л.П. *** .Искът с правно основание чл.87 от ЗЗД е предявен по отношение на недвижим имот ,находящ се в гр.Шумен.

Разградски ОС намира ,че не е компетентен да разгледа съединените наред с иска с правно основание чл.87 от ЗЗД искове,изпратени му по подсъдност от Шуменски ОС

Водим от горното,Разградският окръжен съд

 

                                  О   П   Р   Е  Д   Е   Л   И   :

 

         ПОВДИГА СПОР ЗА ПОДСЪДНОСТ за  определяне компетентен съд да разгледа исковите претенции по чл.189,ал.1 от ЗЗД   и за заплащане на обезщетение за претърпени вреди ,предявени от Д.И.Д. и Р.Л.К.,*** срещу Б.П.П. и П.Л.П. ***,наред с иск  с правно основание чл.87 от ЗЗД, предявен по отношение на недвижим имот ,находящ се в гр.Шумен.

          ИЗПРАЩА СПОРА по компетентност на Варненски апелативен съд.

          ПРЕКРАТЯВА  ПРОИЗВОДСТВОТО  по гр.дело №10/2014 год. по описа на РОС. 

 

                                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: