ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

             /16.05.2014 г., гр.Разград

 

Разградски окръжен съд

На шестнадесети май , две хиляди и четиринадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

Като разгледа докладваното от съдията В.Димитрова  гр.дело №10 по описа  за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно кумулативно съединени искове ,такъв по чл.189,ал.1 от ЗЗД за връщане на заплатена продажна цена и за заплащане на обезщетение за претърпени вреди от договор за покупко-продажба ,чието разваляне се претендира пред друг съд.Ищци в производството са Д.И.Д. и Р.Л.К.,*** , а ответници Б.П.П. и П.Л.П. *** .

Между същите страни пред ШОС е било висящо производство по гр.дело №694/2013 год.по иск с правно основание чл.87 от ЗЗД , предявен за разваляне на договор за  покупко-продажбата на недвижим имот ,находящ се в гр.Шумен.Това гражданско дело по описа на ШОС е било прекратено с определение от 25.03.2014 год. ,поради недопустимост на предявените искове и е влязло в законна сила.

РОС намира ,че са налице предпоставките за възобновяване и  прекратяване на производството по настоящото дело ,предвид липса на правен интерес от водене на същото.

Воден от изложеното,съдът,

 

                            ОПРЕДЕЛИ:

 

ВЪЗОБНОВЯВА  производството по делото.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото ,  поради липса на правен интерес от водене на същото.

Определението  за прекратяване подлежи на обжалване частна жалба в 1-седмичен срок от връчването му на страните пред Варненски апелативен съд.  

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: