ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ ………./ 18. 02.2014 год., гр.Разград

 

Разградски окръжен съд

На осемнадесети февруари , две хиляди и четиринадесета година

В закрито заседание в следния състав:

 

СЪДИЯ: ВАЛЕНТИНА Д.

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията В.Д.  гр.д. № 59 по описа на съда за 2014 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 Т.Х.Т. *** ,ЕГН-********** ,действащ със съгласието на единия от попечителите си ,своята майка П.Д.Х. от с.гр.,чрез пълномощник адвокат от АК -Разград  е предявил иск за отмяна на постановеното по отношение на него „поставяне под ограничено запрещение”,извършено с Решение №31/02.06.2009 год. по гр.дело №84/2009 год. по описа на РОС.

Съдът е намира  подадената искова молба за недопустима.

Пред Разградски ОС е водено гр.дело №84/2009 год. по което по иск ,предявен от майката на ответника  Т.Х.Т., П.Д.Х. същия е бил поставен под ограничено запрещение с Решение №31/02.06.2009 год.,влязло в сила на 30.06.2009 год.За попечители на ограничено запретеният Т. от Органа по настойничество и попечителство са определени неговите родители  П.Д.Х. и Христо Т.Х.  Т.Т. , имащ качеството на ответник в производството за поставяне под запрещение не е измежду лицата , които могат да инициират отмяната на същото.В този смисъл са разпоредбите на чл.336 ,ал.1 и чл.340 от ГПК ,както и Постановление № 5/79 г. от 13.II.1980 г., Пленум на ВС

         Воден от изложеното Разградският окръжен съд,

 

                                      О П Р Е Д Е Л И :

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по предявеният иск ,поради недопустимост на същия .

         Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на ищеца пред Варненски апелативен съд.                   

 

                           

                                      СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: