О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е  

Гр.Разград, 25. 03. 2014г.

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на двадесет и пети март през две хиляди и четиринадесета година в състав:

                                                        Съдия: Анелия Йорданова

като разгледа докладваното от съдия Ан. Йорданова гр. д.  № 97 по описа за 201г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството е образувано по постъпила искова молба от ЕТ „Р.С.”***, представлявано от собственика Р.С.Н., Р.С.Н. и Д.Д.Н.,*** против Частен съдебен изпълнител Д.Д., рег. № 762 на Камарата на ЧСИ с район на действие ОС Разград. С исковата молба са предявени искове с правно основание чл. 74, ал.1 от ЗЧСИ във вр. с чл. 45 от ЗЗД с цена на отделните искове 4022 лв. за причинени имуществени вреди и 2000 лв. за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва за всяко просрочено плащане. Съгласно разпоредбата на чл. 104, т.4 от ГПК, на окръжния съд като първа инстанция са подсъдни исковете по граждански дела с цена на иска над 25 000 лв. Видно е в случая, че и двата обективно съединени иска са с цена под 25 000 лв., поради което всички те на основание чл. 103 от ГПК са подсъдни на съответния районен съд, който по правилата за местната подсъдност е Районен съд - Разград.

Предвид изложеното, производството по делото пред Разградския окръжен съд следва да бъде прекратено и делото на осн. чл. 118, ал. 2 от ГПК да се изпрати за разглеждане по подсъдност на Районен съд гр. Разград.

            Воден от изложеното, Разградският окръжен съд

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 97/ 2014 г. по описа на Разградския окръжен съд и изпраща делото за разглеждане по подсъдност на Районен съд гр. Разград.  Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването пред Варненския апелативен съд.

 

                                                               Съдия: