ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ ………./ 09.06.2014 год., гр.Разград

 Разградски окръжен съд

На девети юни  , две хиляди и четиринадесета година

В закрито заседание в следния състав:

 

СЪДИЯ: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА  гр.д. № 130 по описа на съда за 2014 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

                          Настоящото гражданско дело е образувано по искова молба  ,подадена от  Г.К.И. *** против В.Л.Д. *** ,с която се иска  ответникът да бъде осъден да заплати на ищеца сумата 50 000 лв. ,ведно със законната лихва върху нея от датата на завеждане на иска до окончателното й заплащане.Твърди ,че исковата сума представлява заплатената от ищеца   продажна цена по предварителен договор за покупко-продажба на поземлени имоти в землището на гр.Асеновград, сключен на 15.06.2012 год.Тази сума  обещателя-длъжник  по договора ,сега ответник е получил ,но не е изпълнил задължението си да прехвърли имотите по нотариален ред ,поради което и купувачът го е развалил ,като търси връщане на даденото по него.

                          В срока за отговор  ответникът В.Д. ,чрез своя повереник е направил възражение за неподсъдност на делото пред Разградски ОС ,предвид правилото на чл.105 от ГПК.

                          Съдът ,като съобрази направеното възражение ,намира същото за допуситмо и основателно.Ответникът има своя постоянен адрес в гр.Асеновград ,на който са му връчени и книжата по делото.Настоящият иск с цена 50 000 лв. следва да бъде разгледан от  Окръжен съд Пловдив на когото делото следва да бъде изпратено.

Предвид изложеното и на осн.чл.118,ал.2 от ГПК , съдът

 

                       О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по делото пред Разградски окръжен съд .

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Пловдивски окръжен съд.

Определението  подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на ищеца пред Варненски апелативен съд.

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: