О          П          Р          Е          Д          Е          Л          Е          Н          И          Е

 

Гр.Разград, 21. 05. 2014 г.

 

Разградският окръжен съд в открито заседание на деветнадесети май през две хиляди и четиринадесета година в състав:

Председател: Анелия Йорданова

Членове:         Лазар Мичев

                         Валентина Димитрова

като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова в. гр. д. № 145 по описа за 2014 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството по делото е образувано въз основа на въззивна жалба от Н.Д.Х. чрез пълномощник против Решение № 108/ 10. 04. 2014 г. по гр. д. № 193/14 г. по описа на ИРС, с което е прието за установено, че на 18. 03. 2014 г. в с. Подайва е извършен акт на домашно насилие спрямо Б.М.Х. от страна съпруга й Н.Д.Х. и са определени мерки за защита от извършено домашно насилие, подробно изброени.

            След образуване на въззивното производство и даване ход на устните състезания, в срока за произнасяне на решение, молителката Б.М.Х. е депозирала молба вх. № 2074 от 19.05.2014 г., с която е заявила, че се отказва от предявената молба и моли за прекратяване на производството и за обезсилване на постановеното от предходната инстанция решение.

Разградският окръжен съд в настоящия състав, като прецени данните по делото и постъпилата молба, подписана лично от молителката, счита, че са налице предпоставките на чл. 233, изр. 3 ГПК. Отказът от иска е направен по време на висящността на делото във въззивното производство и преди постановяване на решение от окръжния съд. Налице е надлежно десезиране на съда, поради което и съгласно чл. 233, изр. 3 ГПК първоинстанционното решение следва да бъде обезсилено, а производството по делотопрекратено.

            Воден от изложеното, съдът

 

                       

                        О          П          Р          Е          Д          Е          Л          И:

 

 

ОБЕЗСИЛВА Решение № 108/ 10. 04. 2014 г. по гр. д. № 193/14 г. по описа на РС Исперих и издадената въз основа на него заповед за защита от домашно насилие и прекратява производството по делото.

Определението може да се обжалва пред Върховния касационен съд в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Председател:

 

Членове: 1.

 

                  2.