ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

                                        03.07.2014 год.  , град Разград

 

Разградски окръжен съд                                                                    

На 0.06.2014 година в закритото съдебно заседание в следния състав:

   Председател: РАЯ ЙОНЧЕВА

         Членове: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                        СВЕТЛА РОБЕВА

като разгледа докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА в.гр. дело №149 по описа за  2014 година , за да се произнесе взе предвид следното:

         

          Депозирана  е жалба  от С.Р.С. , като представляващ ЕТ”Батемберг-С.Р.”*** , в качеството му на длъжник по изпълнително дело №711/2013 год.по описа на ЧСИ Д.Д., с район на действие Разградски ОС ,в производството по което съдебният изпълнител е извършил разпределение на събрана сума.В жалбата не се сочат конкретни пороци на извършеното изпълнително действие , като не се прави и искане за отмяна на същото , а само такова за спиране на изпълнителното производство от страна на съда.Като основание за искането за спиране се сочи образуваното пред Варненски апелативен съд  ВТД №71/2014 год.,по повод жалба ,подадена от С. срещу решение на РОС , с което е отказано обявяването на търговеца в неплатежоспособност и откриване на производство по несъстоятелност.

Взискателят в изпълнителното производство „Агромаксинвест”ЕАД , гр.Разград   заявява становище,че  депозираната  жалба против действията на ЧСИ  е недопустима ,съответно неоснователна..

ЧСИ Д. е депозирал обяснения,в които счита също подадената жалба за  неоснователна.

          С определение от 15.05.2014 год. съдът е оставил жалбата без движение. Указал е на жалбоподателя ,че следва в 1-седмичен срок от не на съобщаването да конкретизира своята жалба , като посочи  кое точно действие на съдебния изпълнител атакува ,в какво се състои порочността на същото и в какво се състои неговото искане към съда по повод на това действие.

         В този срок С.  е депозирал молба за продължаване на срока за отстраняване на нередовността.

                          РОС намерил същата за основателна и е продължил срока с две седмици ,считано от връчване на съобщението.

                          Този нов срок е изтекъл на 25.06.2014 год. и жалбата не е поправена.

          На следващо място РОС ,като съобрази ,че  с Решение №165/16.06.2014 год. по в.т.дело №71/2014 год. Варненски АС е отменил решение №63/10.01.2014 г. по т.д. №81/2013 г. на Разградски окръжен съд и вместо него е обявил в неплатежоспособност ЕТ-жалбоподател.Определил е начална дата на неплатежоспособността 31.12.2009 г.Открил е производство по несъстоятелност на ЕТ„Батемберг –С.Р.”, ЕИК 826017025,  , със седалище и адрес на управление гр. Разград .Допуснал е обезпечение чрез налагане на общ запор и възбрана върху имуществото на едноличния търговец.Прекратил е дейността на предприятието на същия.Обявил е същият ЕТ  в несъстоятелност на осн. чл.632 ал.1 ТЗ и е спрял производството по несъстоятелност на търговеца.

                          Предвид разпоредбата на чл.638 от ТЗ , РОС намира ,че производството по настоящото дело следва да бъде прекратено.

                          .

              Воден от горното, Разградският окръжен съд ,

                                 

О П Р Е Д Е Л И :

 

                      ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.дело №149/2014 год. на осн.чл.638 от ТЗ. 

                      Определението за прекратяване  подлежи на обжалване в 1-седмичен срок от връчването му на частния жалбоподател пред Варненски апелативен съд.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                    ЧЛЕНОВЕ:1.              2.