ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

гр.Разград , 03.07.2014 год.

                                        

 

Разградският окръжен съд в закритото заседание на трети юли , две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                             Председател:ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

като разгледа  докладваното от съдията –докладчик гр.дело №194 по описа за 2014 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

                          Производството е по реда на чл.130 и сл. от ГПК.

                          Депозирана е искова молба от С.М.О. *** против  С. *** на правно основание чл.5 от ЗЛС във вр.с чл.336 и сл.от ГПК.Ищцата твърди ,че ответникът , нейн син страда от УМЕРЕНА УМСТВЕНА ИЗОСТАНАЛОСТ със значително нарушение в поведението , изискващо внимание или лечение , заболяване установено от ЕР на ОПТЕЛК Русе №0650 / 21.03.2013 год..Определена му е трайна нетрудоспособност  от 95% с чужда помощ.Поради това ,че ответникът не е в състояние да се грижи за своите работи и да защитава интересите , както и ,че представлява опасност за себе си и околните моли същият да бъде поставена под пълно запрещение. Прави искане за назначаване особ3н представител на ответника на осн.чл.29,ал.4 от ГПК.

                       Съдът    е намерил   така депозираната искова молба за допустима и редовна .Съобразявайки разпоредбата на чл.5,ал.1 от ЗЛС и чл.29,ал.4 от ГПК е изпратил писмо до САК-Разград за определяне особен представител на ответника и такъв е бил определен на 30.06.2014 год.

На 01.07.2014 год. молителката С.М.О. ,чрез пълномощника ис адв.Р.П. от АК-Разград е депозирала мола за оттегляне на иска ,с посочване ,че при предявяване на нов такъв  ще се ползва от доказателствата по делото.

Съдът намира ,че са налице предпоставките за прекратяване на производството по настоящото гр.дело ,без уведомяване на другата страна.

             Ето защо ,съдът ,

 

                                                     ОПРЕДЕЛИ :

       ПРЕКРАТЯВА  производството по гр.дело №194/2014 год. по описа на Разградски ОС ,поради оттегляне на иска.

      Определението за прекратяване не подлежи на обжалване.

                                            СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: