ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

гр.Разград , 16.12.2014 год.

                                        

 

Разградският окръжен съд в закритото заседание на шестнадесети декември , две хиляди и четиринадесета година в състав:

 

                             Председател:АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                 Членове :РАЯ ЙОНЧЕВА

                                                ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

като разгледа  докладваното от съдията –докладчик В.Димитрова в. гр.дело №335 по описа за 2014 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

             Производството е по реда на чл.233  от ГПК.

             М.С.И. и Г.С.И. ,чрез пълномощника си адв.К.М. от АК-Варна са депозирали  на 19.11.2014 год.пред Кубратски РС въззивна жалба срещу Решение №171/24.10.2014 год. ,постановено по гр.дело №453/2012 год. по описа на същия съд в производство по чл.30 и сл.ЗН.

             В срока за отговор другата страна в производството М.С.И. е депозирала молба в която сочи ,че след постановяване на решението от първостепенния съд страните са постигнали извънсъдебна спогодба ,като ищците в производството е следвало да депозират молба за отказа от предявеният иск.

             На 08.12.2014 год. М.С.И. и Г.С.И. са депозирали молба с правно основание чл.233 от ГПК ,в която заявяват ,че се отказват изцяло от предявеният иск ,предвид сключеното с ответницата извънсъдебно споразумение.Отправят искане за прекратяване на делото и обезсилване на решението на КРС.

             Съдът намира,че предвид направеният отказ  от иска следва да бъде обезсилено решението на КРС и прекратено производството по настоящото дело.

             Ето защо ,съдът ,

 

                                                     ОПРЕДЕЛИ :

 

       ОБЕЗСИЛВА Решение №171/24.10.2014 год. ,постановено по гр.дело №453/2012 год. по описа на Кубратски районен съд в производство по чл.30 и сл.ЗН.

ПРЕКРАТЯВА  производството по в.гр.дело №335 / 2014 год. по описа на Разградски ОС , поради отказ от предявените  искове.

Определението за прекратяване  подлежи на обжалване в 1-седмичен срок от съобщаването му на страните пред Върховен касационен съд.

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ :

 

                                                     ЧЛЕНОВЕ:1.

 

                                                                         2.