П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 19   февруари 2014 г.

 

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

деветнадесети  февруари  2014 г. в следния състав:

 

                                                Председател: ДОРОТЕЯ ИВАНОВА       

 

                            

                                                                                     

Секретар: Н.Р.

 

Прокурор: АНТОНИЯ ДОНЕВА

сложи за разглеждане докладваното  от  ПРЕДСЕДАТЕЛЯ нох. дело

№ 10/2014 година

          На именното повикване в 10,00 часа се явиха:

 

За ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – РАЗРАД  се явява прокурор ДОНЕВА.

          ОБВИНЯЕМАТА А.Х.С., редовно призована по телефона, явява се лично и със служебно  назначеният й защитник  от ДП адв. П., уведомена по телефона.

          ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

          АДВ. П.: Да се даде ход на делото.

          СЪДЪТ  намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

                                      О П Р Е Д Е Л И:

         

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМАТА

          А.Х.С.: родена на ***г***, ЕГН **********, с постоянен адрес:***, българска гражданка, с начално образование, неомъжена, работи в “АСА България” като метачка, неосъждана.

ДОКЛАДВА депозирано споразумение, сключено на основание чл.381 от НПК между Окръжна прокуратура – Разград,  обвиняемата  А.Х.  С.  и нейният защитник адв. Н.П., касаещо  ДП № РЗ -724/2013г. по описа на РУП- Разград.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържам споразумението. Моля  да го одобрите. Считам, че то не противоречи на закона и морала с оглед наличните доказателства, установяващи факта на извършване на престъплението и предвид законовите възможности   за приключване на наказателният процес в тази форма.

АДВ.П.: Моля да одобрите сключеното между прокуратурата и моята подзащитна споразумение, тъй като не противоречи на закона и морала. Извършено е престъплението. Моля да съобразите наложеното наказание така, както е посочено в споразумението независимо, че подзащитната ми работи, тя е социално слаба. Без никакво имущество.  Сега   временно работи по една програма, но до кой момент ще работи и тя самата  не знае. Моля да одобрите споразумението, което ви е представено.

ОБВИНЯЕМАТА: Разбирам в какво съм обвинена. Признавам се за виновна.  Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тези  последици. Доброволно го подписах.

СЪДЪТ не предлага промени в споразумението и приема следния окончателен вариант на същото:

          Страните приемат за безспорно и категорично установено, че обвиняемата А.Х.С. *** използвала платежен документ - дебитна карта № 6760....7078, издадена на банкова сметка № BG24TTBB9400151902.... в „Експресбанк" АД гр. Варна, клон гр. Разград, без съгласието на титуляра Милена Данаилова Ненова от с. град, като с една транзакция от ATM устройство № AFIB 7203, намиращо се на ул. „Васил Левски" № 1, собственост на „ПИБ" АД гр. Разград, е изтеглила сумата от 210 лева - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК

           За извършеното престъпно деяние на обвиняемата А.Х.С. следва да бъде определено наказание 1 година лишаване от свобода, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК да бъде отложено с изпитателен срок за 3 години.

          Наказанието е определено при условията на чл. 55, ал. 1, т.1 от НК.

На основание чл. 381, ал. 4 от НК и при условията на чл. 55 от НК комулативно предвиденото наказание „глоба" да не се налага.

Разноските по делото в размер на 108,45 лв. следва да се поемат от обвиняемата А.Х.С..

Приложените към делото 3 броя оптични дискове - стр. 20, 21 и 58, да бъдат върнати на съответните банки.

 

 

          ОБВИНЯЕМА:                                   ПРОКУРОР:

                           /А. Х.С./                /АНТОНИЯ ДОНЕВА/

 

 

      

          ЗАЩИТНИК:

                         /адв.Н.П./

 

          СЪДЪТ след като се убеди, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала

 

                                      О П Р Е Д Е Л И :

 

          ОДОБРЯВА сключеното между Окръжна прокуратура – Разград от една страна, обвиняемата А.Х.С., родена на ***г***, ЕГН ********** с постоянен адрес:***, българска гражданка, с начално образование, неомъжена, безработна, неосъждана, представлявана от защитника си адв. Н.П., споразумение по  ДП № РЗ -724/2013г. по описа на РУП- Разград, по силата на което обвиняемата  А.Х.С.  се признава за ВИНОВНА в това, че на 29.09.201Зг. в гр. Разград, е използвала платежен документ - дебитна карта № 6760....7078, издадена на банкова сметка № BG24TTBB9400151902.... в „Експресбанк" АД гр. Варна, клон гр. Разград, без съгласието на титуляра Милена Данаилова Ненова от с. град, като с една транзакция от ATM устройство № AFIB 7203, намиращо се на ул. „Васил Левски" № 1, собственост на „ПИБ" АД гр. Разград, е изтеглила сумата от 210 лева - престъпление по чл. 249, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл.55, ал.1 от НК й налага 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение  на основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага за  изпитателен срок за 3 години.

          На основание чл. 381, ал. 4 от НК и при условията на чл. 55 от НК не налага  комулативно предвиденото наказание „глоба".

Осъжда обвиняемата А.Х.С.  да заплати в полза на Републиканския бюджет   по сметка на ОД на МВР – Разград сумата от  108,45 лв.  за разноски по производството.

Приложените към делото 3 броя оптични дискове - стр. 20, 21 и 58, да бъдат върнати на съответните банки.

          ПРЕКРАТЯВА производството по нох.дело №43/2014г. по описа на Разградски окръжен съд.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

          Протоколът изготвен в с.з., което приключи в 10,15ч.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                                СЕКРЕТАР: