П Р И С Ъ Д А

№20

 

гр.Разград, 01.04.2014 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на първи април две хиляди и четиринадесета, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Анелия Йорданова

ЧЛЕН: Емил Стоев

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Богословка Йотова

С.К.

Б.П.

 

секретар М. Н., с участието на прокурора М. П., като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 231 по описа за 2013 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия Б.Б.Ш., роден на *** ***, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, работи, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 23.02.2013 г. в местността „Трънлив дол”, в землището на ***, на територията на СЦДПДПТПДЛС „Воден-Ирихисар” употребил заплашване – произвел 4 изстрела с ловна карабина „SLR 95 HMB”, калибър 7,62х39 със сериен номер АВ 490149, оборудвана с комбиниран уред за нощно виждане №D 1411925-07 към ловен надзирател Д.Ц.Д. ***, ловен надзирател В.С. *** и шофьор на охранително звено П.И. ***, действащи като органи на властта, с цел да осуети изпълнението на задълженията им по залавянето му като нарушител и бракониер, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 269, ал. 1 НК, поради което и на основание чл. 36 и чл. 54 НК го осъжда на ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ от свобода.

         На основание чл. 66 НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от четири години.

         ПРИЗНАВА подсъдимия Б.Б.Ш., роден на *** ***, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, работи, ЕГН ********** за НЕВИНОВЕН в това, че на 23.02.2013 г. в местността „Трънлив дол”, в землището на ***, на територията на СЦДПДПТПДЛС „Воден-Илихисар” с ловна пушка карабина „SLR 95 HMB”, калибър 7,62х39 със сериен номер АВ 490149, като длъжностно лице – кмет на Община Исперих е направил опит умишлено да умъртви шофьор на охранително звено П.И. *** – длъжностно лице при „СЦДП” ДП Габрово, като деянието е извършено при изпълнение на службата на пострадалия и е останало недовършено по независещи от извършителя причини и ГО ОПРАВДАВА по обвинението за престъпление по чл. 116 НК, ал. 1, т. 1, предл. 1 и т. 2, предл. 1 във вр. с чл. 18, ал. 1 НК.

         ОСЪЖДА Б.Б.Ш., роден на *** ***, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, работи, ЕГН ********** да заплати по сметка на МВР сумата 2 046, 45 лв.

         ОСЪЖДА Б.Б.Ш., роден на *** ***, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, работи, ЕГН ********** да заплати по сметка на Окръжен съд Разград сумата 1 292 лв.

Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:                           ЧЛЕН:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                               2.                                3.

 MH