П Р И С Ъ Д А № 55

 

гр.Разград, 17.07.2014г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на седемнадесети юли две хиляди и четиринадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СВЕТЛА РОБЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Л.Г.

В.В.

В присъствието на секретаря М.Н. и с участието на прокурора ОГНЯН ДАМЯНОВ като разгледа докладваното от съдия Робева НОХД № 221 по описа за 2014г.

 

                                         П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Е.И.С., ЕГН **********, роден на ***г***, с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 10.10.2013г. до 12.10.2013г. в с. Подайва, Разградска област, умишлено е нанесъл на Н. С.А. средна телесна повреда, изразяваща се в импресионно многофрагментно счупване на черепа, вляво слепоочно, епидурален кръвоизлив вляво, субдурален хигром, слабо изразени субдурални кръвоизливи, ограничен субарахноидален кръвоизлив вляво, контузия на лява крайномозъчна хемисфера, кръвонасядания на меката черепна обвивка, разкъсно-контузна рана на главата теменно-тилно вляво, разкъсно-контузна рана на лява ушна мида, счупвания на 5-12- то ребра в ляво, колекция от въздух в ляво плеврално пространство, кръвонасядане на гръдния кош и поясната област в ляво, кръвонасядания в областта на гръдната кост, хеморагичен шок, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, трайно затрудняване на движенията на снагата и нараняване, което прониква в черепната кухина, вследствие на които е причинил по непредпазливост смъртта на Н. С.А., която е настъпила на 29.10.2013г., поради което и на основание чл. 124, ал. 1, пр. 2 НК и чл.54 НК ГО ОСЪЖДА на ДВЕ ГОДИНИ лишаване от свобода.

На основание чл.58а, ал.1 НК НАМАЛЯВА така определеното наказание с една трета и НАЛАГА на Е.И.С. окончателно наказание от ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА лишаване от свобода.

На основание чл.59, ал.1 и чл.61, т.3 ЗИНЗС ПОСТАНОВЯВА наложеното наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода да бъде изтърпяно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

На основание чл.59, ал.1 НК ПРИСПАДА предварителното задържане на подс. Е.И.С. от 14.30 часа на 12.10.2013г. до 14 часа на 13.10.2013г.

Веществените доказателства по делото – част от дървена подпора, нож с дървена дръжка с дължина на острието 0,17м, текстилна шапка с козирка, брадва с дължина на дръжката 0,95м, дреха с надпис „Bebeto”, дървен кол с дължина 1,27 м, долнище от анцунг и кафява фанела да се унищожат.

ОСЪЖДА подсъдимия Е.И.С. да заплати по сметка на РУ”П”-Исперих за разноски на досъдебното производство сумата 1155.54 лв.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                         2.

MH