ПРОТОКОЛ

 

от събранието на кредиторите на “ДЕЙЗИ - 13“ ООД със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, обявеното в несъстоятелност, свикано по реда на чл. 677, ал. 1, т. 8 от ТЗ

 

         Днес 14.07.2014 година от 14,00 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на обявена в несъстоятелност “ДЕЙЗИ - 13“ ООД, ЕИК *** със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр. Кубрат, обл. Разград, ул. “ Цар Борис I “ № 47 с влязло в сила решение по т.д. № 113/2012г. по описа на РОС.

Събранието се ръководи от съдия ЛАЗАР МИЧЕВ докладчик по т.д. № 113/2012г. при РОС.

С протоколчик Н.Р. - съдебен секретар при РОС, по предварително насрочен дневен ред  по чл. 677, ал. 1, т. 8, предл. 1 от ТЗ:

Вземане на ново решение за определяне на реда и начина за осребряване на недвижимото имущество на длъжника.

         НА СЪБРАНИЕТО СЕ ЯВЯВАТ:

         СИНДИКЪТ Д.Х..

         АДВ. ТАЛЕВ за кредитора “ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ” АД.

         ЗА НАП – София се явява ст. експерт АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ.

         СЪДЪТ констатира, че е свикано събранието и надлежно обявено в ТР на  30.06.2014г. Намира, че събранието е редовно. Може да вземе решение.

         Пристъпи към разглеждане на дневния ред на събранието по чл.677, ал.1, т.8, пр.1 ТЗ:

Вземане на ново решение за определяне на реда и начина за осребряване на недвижимото имущество на длъжника „Дейзи-13”ООД.

АДВ.ТАЛЕВ: Господин Председател, от името на кредитора “ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ” АД правя следното предложение - да бъдат проведени нови последователни публични продани, съответно с тайно и  явно наддаване на двата недвижими имота, при начална цена на всеки един от недв. имоти по публичните продани с тайно наддаване равна на началната цена по последната проведена публична продан с явно наддаване, а именно за поземлен имот и сградата, находящи се в гр. Русе, кв. „Средна кула”, ул. “Д. Басарбовски” начална цена в размер на 906 558,40лв.  За недв. имот, находящ се на бул. “Тутракан” №23, Източна промишлена зона в гр. Русе начална цена в размер на 123 910,40лв. При липса на наддавателни предложения да се проведат публични продани с явно наддаване, с начална цена равна на  80% от началните цени при публичните продани с явно наддаване.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Предлагаме вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло или на особени части, като изборът на синдика се определя от достигането на по- висока продажна цена.

При липса на други предложения се премина към гласуване:

“ЗА” предложението на адв. Талев  -  адв. Талев за кредитора “ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ” с 100 318 777.08 лева, което е 86,62% от днес присъстващите кредитори.

“ПРОТИВ”  - НАП, с представител  ст.експерт Александър Гунев с   203 668.04 лева, което е 13,38% от днес присъстващите кредитори.

         “ЗА” предложението на НАП – София -  ст. експерт Александър Гунев, представител на НАП.

„ПРОТИВ” адв. Талев за кредитора “ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ” с 100 318 777.08 лева, което е 86,62% от днес присъстващите кредитори.

С гласовете на “ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ” АД, представляващи 100 318 777.08лева, което е 86,62% от днес присъстващите кредитори.

Събранието на кредиторите

 

 

                            Р Е Ш И :

        

ДА СЕ ПРОВЕДАТ нови последователни публични продани, съответно с тайно и  явно наддаване на двата недвижими имота, при начална цена на всеки един от недв. имоти по публичните продани с тайно наддаване равна на началната цена по последната проведена публична продан с явно наддаване, а именно за поземлен имот и сградата, находящи се в гр. Русе, кв. „Средна кула”, ул. “Д. Басарбовски” начална цена в размер на 906 558,40лв.  За недв. имот, находящ се на бул. “Тутракан” №23, Източна промишлена зона в гр. Русе начална цена в размер на 123 910,40лв. При липса на наддавателни предложения да се проведат публични продани с явно наддаване, с начална цена равна на  80% от началните цени при публичните продани с явно наддаване.

 

         Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито.

         Протоколът изготвен в с. з., което приключи в 14,15ч.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                        СЕКРЕТАР:

 

 

         НР