РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


13.І.2014г.

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

13.І.

 

2014

 
На                                                                                                                                  Година

В закрито заседание, в  състав:

  РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
                                                                           Председател:  

 

2012

 

    № 150

 

 

Търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

     

         Производство по реда на чл. 632    ТЗ.

       С влязло в сила на 28. ІІІ.2013г. Решение №25/20.ІІІ.2013г., постановено по реда на чл..625  по т.д.№150/2012г. по описа на РОС,  образувано по молба на НАП, по отношение на ЗК”Ивайло Булстат №826009249, рег. по ф.д.№134/1992г. по описа на  РОС  със седалище и адрес на управление   в с.Бърдоква,  общ.Исперих    е   открито производство по обявяване на кооперацията в несъстоятелност и същата е обявена  в свръхзадълженост  с начална дата -30.Х.1999г.   Постановено е прекратяване на дейността му. В обезпечение на производството са допуснати обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника.

                   С оглед констатираната в хода на делото, с назначената по същото съдебно-икономическа експертиза, липса на парични средства за покриване на разноските в производството по несъстоятелността на длъжника, в диспозитив на постановеното по делото Р.№25 /20.ІІІ.2013г. ,    съдът   указа  на молителя, на длъжника    и неговите потенциални кредитори, че за покриване на началните разноски  по несъстоятелността, включително и за назначаването на временен синдик,  се следва внасяне на    сумата от 1 000,00лв. , при дадени изрични указания за предвидените в чл.632 ТЗ последици.    Постановеният в този смисъл съдебен акт  е съобщен    на задължените лица, по реда и при условията, предвидени в ТЗ и ГПК-с вписване в ТР, доказано извършено на 21.ІІІ.2013г.

Независимо от извършеното уведомяване, по делото и до настоящия момент не са предплатени определените  за разноските  по несъстоятелността суми. Поради което съдът приема, че в случая по делото са осъществени хипотезите на чл. 632, ал. 5, вр. с ал. 1 - 4 и чл. 629б ТЗ. Така приетото за установено от съда налага и произнасяне на  решение, с дължимите се по см.  на  чл. 632, ал. 1 ТЗ реквизити.  Доколкото в голямата си част това законоустановено съдържание е изчерпано с диспозитива на решение № 25 от 20.ІІІ.2013г., с настоящото решение съдът следва да постанови само оставащото, предвидено в разпоредбата на чл. 632, ал. 1 ТЗ и да постанови  спиране на производството по делото.

   С оглед изложеното и на основание чл. 632, ал. 1 ТЗ, Разградски окръжен съд


                                                             
Р Е Ш И:

            Обявява  ЗК”Ивайло Булстат №826009249, рег. по ф.д.№134/1992г. по описа на  РОС  със седалище и адрес на управление   в с.Бърдоква,  общ.Исперих         в несъстоятелност.

                  Допълва наименованието на кооперацията  с добавката "в несъстоятелност", а именно  ЗК”Ивайло   -в несъстоятелност”.               

 

                     СПИРА    производството по  т. д. № 150/2012г. по описа на Разградски  окръжен съд.

                      На основание чл. 622 ТЗ решението подлежи на вписване в нарочната книга по чл. 634в, ал. 1 ТЗ и в търговския регистър, по партидата на ЗК”Ивайло Булстат №826009249, рег. по ф.д.№134/1992г. по описа на  РОС  със седалище и адрес на управление   в с.Бърдоква,  общ.Исперих   

                 Препис на настоящето решение да се изпрати незабавно на АВ за вписване в търговския регистър, съгласно изискванията на чл. 622 ТЗ и чл. 624 ТЗ.

               Решението може да се обжалва пред Варненски  апелативен съд в седмичен  срок от вписването му в търговския регистър, на основание чл. 633, ал. 1 ТЗ.

               Спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено по молба на длъжника или на кредитор , подадена в срок   от една година, считано  от вписването на решението   .           

                  Възобновяване се допуска, ако молителят удостовери, че е налице достатъчно имущество или ако депозира необходимата сума за предплащане на началните разноски по чл. 629б .

                 Делото да се докладва на съда по несъстоятелността с изтичане на едногодишния срок и незабавно, при постъпили до изтичане на срока  молби за възобновяването му.

                                                     Съдия –докладчик: