РЕШЕНИЕ №

гр. Разград  28.04.2014 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Разградски окръжен съд на двадесет и осми април две хиляди и четиринадесета  година в закрито заседание в състав :

 

                                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЛАЗАР МИЧЕВ    

                                                                                          

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

т. дело № 3 по описа за 2013 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по чл. 632, ал. 4 от ТЗ.

         С решение № 12 / 25.03.2013 г., постановено по настоящото търговско дело, на основание чл. 632, ал. 1 от ТЗ е обявена неплатежоспособност на Кооперация “ Съзнание“, БУЛСТАТ ***, регистрирана по ф. дело № 5 / 1993 г. по описа на ОС – Разград / непререгистрирана /със седалище и адрес на управление в с. Каменар, обл. Разград, представлявана от С.П.С., с начална дата 01.11.1999 г., открито е производство по несъстоятелност, наложени са обща възбрана и запор на имуществото на длъжника, постановено е прекратяване дейността на предприятието на длъжника, дружеството е обявено в несъстоятелност и е спряно производството по несъстоятелност. 

         Решението е вписано в ТР на 11.04.2013 г., не е обжалвано и е влязло в сила на 19.04.2013 г.

         Съгласно разпоредбата на чл. 632, ал. 2 от ТЗ, спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок до една година, считано от вписване на решението по ал. 1, по молба на длъжник или кредитор. Този срок се явява изтекъл към 19.04.2014 г. По делото липсват данни, преди изтичане на едногодишният срок, да е постъпвало искане от длъжника или от кредитор за възобновяване на производството по несъстоятелност.

         При тези констатации съдът прие, че са налице предпоставките на чл. 632, ал. 4 от ТЗ за прекратяване на производството по несъстоятелност и постановяване заличаване на длъжника от ТР.

         По делото не е депозирано  удостоверение за предаване на разплащателните ведомости, с приложени към тях трудови договори / заповеди за назначаване /, заповеди за преназначаване, заповеди за ползван неплатен отпуск над 30 работни дни, заповеди за прекратяване на трудови или служебни правоотношения издадено от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, което е задължително условие за постановяване на решението за заличаване на дружеството от търговския регистър.

          С назначената по делото експертиза не се установява наличие на нает персонал. След като не се установява наличието на такъв, то не съществуват и документите по чл. 5 от КСО, чието предаване на НОИ е задължителна предпоставка за заличаването на обявения в несъстоятелност длъжник. 

         Воден от горното и на основание чл. 643, ал. 4 от ТЗ съдът

 

РЕШИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА  производството по т. дело № 3 / 2013 г. по описа на ОС – Разград.

         ПОСТАНОВЯВА заличаване от търговският регистър на Кооперация “ Съзнание“, БУЛСТАТ ***, регистрирана по ф. дело № 5 / 1993 г. по описа на ОС – Разград / непререгистрирана /със седалище и адрес на управление в с. Каменар, обл. Разград, представлявана от С.П.С..

         На основание чл. 633, ал. 1 от ТЗ, решението подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в 7-дневен срок от вписването му в търговският регистър.

         Препис от решението да се изпрати служебно на Агенцията по вписванията за вписването му в търговския регистър, на основание чл. 622 от ТЗ.

         Препис от решението да се изпрати на Кооперация “ Съзнание“, БУЛСТАТ ***, регистрирана по ф. дело № 5 / 1993 г. по описа на ОС – Разград / непререгистрирана /със седалище и адрес на управление в с. Каменар, обл. Разград, представлявана от С.П.С..

 

                                                                                     Съдия: