РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


….

 

26. ХІ.2014г.

 
Номер                                                                                                 Град                                           

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                              съд                                                                                    

26.ХІ.

 

2014

 
На                                                                                                                                  Година

    РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 

 
В закрито заседание в следния състав:

                                                                              Председател

                                                                                                       

 

        29

 

 

2013

 

търговско

 
като разгледа докладваното от съдия Йончева

                                 дело                                            по описа за                                   година.

За да се произнесе, съобрази следното:

 

  Производство по реда на чл. 710 и сл. ТЗ

 Със свое Решение №54/27.ІІ.2014г. по в.т.д.№779 по описа му за 2013г., ВнАпС отменя Решение №42/8.VІІІ.2013г. по т.д.№29/2013г. на РОС  и обявява „ИСПЕРИХ-БТ"АД, ЕИК   826039228, със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр.Исперих,   ул. "Васил Левски" № 3       в неплатежоспособност с начална дата -27.І.2012г. и открива производство по обявяването му в несъстоятелност. По разпореждане на съда по несъстоятелността, Решението е обявено с вписването  му в ТР, по партида на длъжника .

  

    След развила се по реда на чл.692 ТЗ процедура,  с неподлежащо на обжалване   Определение № 204/ 16.VІІ.2014г.    съдът по несъстоятелността  е одобрил списъка на приетите от синдика вземания . Определението е обявено с вписването му в     ТР на 22.VІІ.2014г.  

До изтичане на предвидения в  чл. 698, ал. от ТЗ  срок за предлагане на план за оздравяване на предприятието – 22.VІІІ.2014 г. включително, такъв план не е предложен, поради което на осн. чл. 710 от ТЗ съдът следва да обяви длъжника в несъстоятелност с последиците по чл. 711 от ТЗ и чл.674 ТЗ.

Воден от горното и на осн. чл. 710 от ТЗ съдът

 

 Р  Е  Ш  И:

 

ОБЯВЯВА „ИСПЕРИХ-БТ"АД, ЕИК***, със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр.Исперих,   ул. "Васил Левски" № 3          В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ  

ПОСТАНОВЯВА прекратяване на дейността на    ИСПЕРИХ-БТ"АД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр.Исперих,   ул. "Васил Левски" № 3       

ПРЕКРАТЯВА правомощията на органите на  ИСПЕРИХ-БТ"АД, ЕИК  ***, със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр.Исперих,   ул. "Васил Левски" № 3         

ПОСТАНОВЯВА обща възбрана и запор върху имуществото на   ИСПЕРИХ-БТ"АД, ЕИК  ***, със седалище и адрес на управление по търговска регистрация в гр.Исперих,   ул. "Васил Левски" № 3.        

ПОСТАНОВЯВА започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността и разпределение на осребреното имущество.

 ДОПЪЛВА фирмата на длъжника с добавката "в несъстоятелност".

 На осн.чл.674 във вр. с чл.6 ТЗ СВИКВА на  16.ХІІ.2014г. от 15:00ч събрание на кредитори с дневен ред по чл.677, т.8,ТЗ, както следва:

 1.Изслушване и приемане доклад на синдика;

 2. Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника;

 3. Определяне метода и ,условията н оценка на имуществото;

 4. Избор на оценители и определяне размер на възнагражд3ението им.

 До дата на събранието  синдикът да изготви справка за правата на кредиторите с приети вземания в %, позволяваща преценка за правото им на глас.  

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Решението да се впише в нарочната книга по чл. 634в, ал. от ТЗ на Разградски окръжен съд и за същото да се уведоми назначения синдик.

На осн. чл. 712, ал. 2 от ТЗ служебно изготвен препис от решението незабавно да се изпрати на Агенция по вписванията за вписване в търговския регистър по партидата на търговеца.

Решението на осн. чл. 713, ал. от ТЗ подлежи на обжалване пред Варненски апелативен съд в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър.

                                                                            СЪДИЯ: