РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


30.Х.2014г.

 

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

30. Х.

 

2014

 
На                                                                                                                                  Година

            РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито заседание, в  състав:

                                                                           Председател:  

2013

 

    № 54

 

търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

 Производството е по чл. 632, ал.4 ТЗ.

  С влязло в сила на 13.VІІІ.2013г. Решение №31/31. VІІ.2013г., постановено по реда на чл..625  по т.д.№54/2013г. по описа на РОС,  образувано по молба на „УНИФЛЕКС”ЕООД,ЕИК116523900, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Разград, ул.”Освобождение”№42, ет.V, ап.10, същото е   обявено в неплатежоспособност. Определена е начална дата на неплатежоспособността му, считано от 27.V.2013г.,  открито е производство по обявяването му в несъстоятелност.  Постановено е прекратяване на дейността му. В обезпечение на производството са допуснати обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника.

                   С оглед констатирана в хода на делото   липса на парични средства за покриване на дължимите в производството по несъстоятелността начални разноски , в диспозитив на постановеното по делото Р.№31 /31.VІІ.2013г. ,    съдът   указа  на молителя   и неговите потенциални кредитори, че за покриването им , включително и за назначаването на временен синдик,  се следва внасяне на    сумата от 2 000,00лв. При дадени изрични указания за предвидените в чл.632 ТЗ последици.    Постановеният в този смисъл съдебен акт  е съобщен    на задължените лица, по реда и при условията, предвидени в ТЗ и ГПК-с вписване в ТР, доказано извършено на 5.VІІІ.2013г.

Поради невнасяне в срок на определената   за разноските  сума  , със свое решение №219/16.Х.2013г. съдът обяви  молителя в несъстоятелност и постанови спиране на производството по делото за срок от една година при хипотеза на чл.632 ал.1 ТЗ.

  Видно от приложената по делото  разпечатка, постановеното по реда на чл.632, ал.1 решение   е вписано в ТР на  18. Х .2013г.  Същото не е било обжалвано и е влязло в сила на   25.Х .2013г.

               Възобновяване, на спряното на посоченото основание производство, се следва при предприети от длъжника или кредитора в срок от една година, считано от датата на вписване на решенето по чл.632, ал.1 ТЗ , действия за депозиране на необходимата за покриване на началните разноски  сума.

     По аргумент на  чл. 632, ал. 4, ТЗ, когато в срок от една година, считано от датата на спирането му, не бъде поискано възобновяване на производството и не бъдат предприети действия за преплащане началните разноски по несъстоятелността, съдът прекратява същото  и постановява заличаването    на обявения в несъстоятелност длъжник  от търговския регистър. В конкретния случай, считано към днешна дата, предвиденият по чл.632, ал.2 ТЗ срок е изтекъл. В рамките на този срок съдът по несъстоятелността не е сезиран с искане за възобновяване на производството, както и с доказателства, удостоверяващи  изпълнение на визираните в цитираната разпоредба предпоставки.

               По делото не е депозирано  удостоверение за предаване на разплащателните ведомости, с приложени към тях трудови договори (заповеди за назначаване), заповеди за преназначаване, заповеди за ползван неплатен отпуск над 30 работни дни, заповеди за прекратяване на трудови или служебни правоотношения издадено от териториалното поделение на Националния осигурителен институт, което е задължително условие за постановяване на решението за заличаване на дружеството от търговския регистър.

             С назначената по делото експертиза не се установява наличие на нает персонал и задължение за оформяне, респ. предаване на  документи  по чл. 5 от КСО . 

             Поради това съдът намира, че следва да се постанови решение по чл. 632, ал.4 от ТЗ, включително и за заличаване на дружеството.

            По изложените съображения съдът

 

Р          Е          Ш         И :

 

        ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на „УНИФЛЕКС/н/”ЕООД,ЕИК116523900, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Разград, ул.”Освобождение”№42, ет.V, ап.10 с управител Б.С.М.,   открито с вл. в сила на   13.VІІІ.2013г. Решение №31/31. VІІ.2013г. и обявено в несъстоятелност с вл. в сила на 25.Х.2013г. решение №219/16.Х.2013г.,    по т.д.№54/2013г. по описа на РОС  

ПОСТАНОВЯВА ЗАЛИЧАВАНЕ   на „УНИФЛЕКС/н/”ЕООД,ЕИК116523900, със седалище и адрес на управление по търг. регистрация в гр.Разград, ул.”Освобождение”№42, ет.V, ап.10 с управител Б.С.М.,  ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

 Решението подлежи на вписване в търговския регистър на основание чл. 622 ТЗ.

            Решението да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ.

            Решението ПОДЛЕЖИ на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му в Търговския регистър пред Варненски апелативен съд.

            Препис от решението да се изпрати за вписване в търговския регистър в деня на постановяването му или най-късно на следващия работен ден.

Решението да се съобщи по реда на ГПК на кредиторите и  длъжника.

 

 

 

 

                                 СЪДИЯ: