РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


7.VІІІ.2014г.

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

7.VІІІ.

 

2014

 
На                                                                                                                                  Година

В закрито заседание, в  състав:

  РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
                                                                           Председател:  

 

2014

 

    № 33

 

 

Търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

     

         Производство по реда на чл. 632 ТЗ.

          Делото е образувано по молба на „Х. У. Л.””ЕООД, ЕИК 201843571, със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. К.,  ул.”Цар Борис І”№47,  за поставянето му в производство по несъстоятелност и обявяването му в свръхзадълженост.

           С Решение  №33/29.VІІ.2014г.    по т.д.№33/2014г. по описа на РОС,  по отношение на  „Х. У. Л.””ЕООД е   открито производство по обявяването му    в несъстоятелност и същото е обявено  в свръхзадълженост  с начална дата -13.ІІІ.2014г.    В обезпечение на производството са допуснати обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника. Решението е обявено чрез вписването му в ТР,  по партида на длъжника на 30.VІІ.2014г.

           В хода на делото, с назначената по същото съдебно-икономическа експертиза бе установена липса на парични средства за покриване на началните разноски  в производството по несъстоятелността на длъжника. Поради което, с Определение, инкорпорирано в диспозитив на постановеното по делото Р.№33 /29.VІІ.2014г. ,    съдът   указа  на   длъжника    и неговите потенциални кредитори, в това число и НАП,  че за покриване на началните разноски  по несъстоятелността, включително и за назначаването на временен синдик,  се следва внасяне на    сумата от 3 000,00лв., при дадени изрични указания за предвидените в чл.632 ТЗ последици.    Постановеният в този смисъл съдебен акт  е съобщен    на задължените лица, по реда и при условията, предвидени в ТЗ и ГПК-с вписване в ТР, доказано извършено на 30.VІІ.2014г.

Независимо от извършеното уведомяване, по делото и до настоящия момент не са предплатени определените  за разноските  по несъстоятелността суми. Поради което съдът приема, че в случая по делото са осъществени хипотезите на чл. 632, ал. 5, вр. с ал. 1 - 4 и чл. 629б ТЗ. Така приетото за установено от съда налага и произнасяне на  решение, с дължимите се по см.  на  чл. 632, ал. 1 ТЗ реквизити.  Доколкото в голямата си част това законоустановено съдържание е изчерпано с диспозитива на решение № 33 от 29.VІІ.2014г., с настоящото решение съдът следва да се произнесе по   предвидено в разпоредбата на чл. 632, ал. 1 ТЗ и да постанови  спиране на производството по делото.

   С оглед изложеното и на основание чл. 632, ал. 1 ТЗ, Разградски окръжен съд


                                                            
Р Е Ш И:

            Обявява   „Х. У. Л.””ЕООД, ЕИК 201843571 в несъстоятелност.

 

                  Допълва наименованието на дружеството  с добавката "в несъстоятелност", а именно      -в „Х. У. Л. – в несъстоятелност” ЕООД.    

           ПОСТАНОВЯВА ПРЕКРАТЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА ПРЕДПРИЯТИЕТО на   „Х. У. Л.””ЕООД, ЕИК 201843571,  със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. К.,  ул.”Цар Борис І”№47,

              СПИРА    производството по  т. д. № 33/2014г. по описа на Разградски  окръжен съд.

                 На основание чл. 622 ТЗ решението подлежи на вписване в нарочната книга по чл. 634в, ал. 1 ТЗ и в търговския регистър, по партидата на    „Х. У. Л.””ЕООД, ЕИК 201843571,  със седалище и адрес на управление по търг.регистрация в гр. К.,  ул.”Цар Борис І”№47,

                 Препис от настоящето решение да се изпрати незабавно на АВ за вписване в търговския регистър, съгласно изискванията на чл. 622 ТЗ и чл. 624 ТЗ.

               Решението може да се обжалва пред Варненски  апелативен съд в седмичен  срок от вписването му в търговския регистър, на основание чл. 633, ал. 1 ТЗ.

               Спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено по молба на длъжника или на кредитор , подадена в срок   от една година, считано  от вписването на решението   .           

                  Възобновяване се допуска, ако молителят удостовери, че е налице достатъчно имущество или ако депозира необходимата сума за предплащане на началните разноски по чл. 629б .

                    ДЕЛОТО да се докладва на съдията-докладчик или при негово отсъствие на председателя на съда, респ. негов заместник, след изтичане на срока по чл. 632, ал. 2 ТЗ (една година от вписване на решението), ако в този срок не е поискано неговото възобновяване по молба на длъжника или на кредитор.

След влизане на решението в сила,  следва да се изготви официално заверен препис на част от книжата по делото, който да се изпрати на РРП за образуване на производство от общ характер по чл. 227б ал.2 НК и чл. 227д ал.1 във вр. с ал.3 НК от представляващата  дружеството Н. И.  К., ЕГН**********, ако прокуратурата, като компетентния за това орган за борба с престъпността, счете това за нужно.

 

                                                                                        Съдия –докладчик: