П Р О Т О К О Л

 

гр.Разград, 30.04.2014г.

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в публично съдебно заседание на Тридесети април 2014г. в следния състав:

 

                                                   Председател: ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                  

                                                  

 

Секретар   С.Л.

Прокурор

сложи за разглеждане  докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Т.  дело № 43/2013 година

         На именното повикване в   часа се явиха:

            ИЩЕЦЪТ А.С. м се явява лично и с повереник АДВ. ЦАНЕВ то преди.

            ЗА ОТВЕТНИКА  се явява  управителя сс  с повереник АДВ. МАРИНОВ от преди.

            ВЕЩИТЕ ЛИЦА лично.

            АДВ. ЦАНЕВ: Да се даде ход на делото.

            СЪДЪТ констатира, че не са налице пречки по хода на делото

           

                                                О П Р Е Д Е ЛИ :

 

            ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

            АДВ. ЦАНЕВ: С ответната страна постигнахме споразумение, съгласно което ответника „Полиграф ПАК”ООД гр.Разград се задължава да заплати на ищеца А.С. м сумата 23 000 лв., от които 21 000 лв. представляващи главница по неговата искова претенция по делото, а 2000 лв. представляват разноски по делото.     Страните се споразумяхме тази сума да бъде изплатена по следния начин:

            11 000 лв. в срок до 29.04.2014г., като към датата на настоящото съдебно заседание тази сума ни е преведена по банков път и сумата 12 000лв. на шест равни месечни вноски от по 2000лв. всяка в срок до края на съответния месец, с краен срок на това задължение до 30.10.2014г. като неплащането в срок на една месечна вноска прави предсрочно изискуемо цялото останало вземане.

Страните се договориха, че при неизпълнение на задължението за заплащане, ответникът дължи на ищеца обезщетение за забава в размер на законната лихва върху незаплатената сума, считано от датата на падежа до окончателното изплащане на сумата.

            Страните се договориха, че с изплащането на горните суми за уредили всички взаимоотношения и нямат взаимни насрещни претенции по повод взаимоотношенията свързани с изплащане на равностойността на дружествените дялове на ищеца в „Полиграф ПАК”ООД.

            Останалата част на разноските неупомената в споразумението остава за страните така както са извършени.

            Представям писмено споразумение от 17.04.2014г. подписано между страните. Моля  да съобразите, че същото не противоречи на закона, морала и добрите нрави и да го скрепите и одобрите във формата на съдебна спогодба.

            На основание чл.78, ал.9 ГПК моля да  се разпоредите на ищеца да бъде възстановена половината от внесената държавна такса по делото, а именно 505,40лв. по посочена в писмена молба банкова сметка. ***ото след като одобрите спогодбата. Не се противопоставяме на вещите лица да бъдат изплатени възнагражденията за положения от тях труд.

            АДВ.МАРИНОВ: Действително между страните е постигната спогодба в смисъла изложен пред Вас от процесуалния представител на ищеца. Поддържаме същата. Считаме, че не противоречи на закона и добрите нрави. Моля да я одобрите. Считам, че са налице основанията на чл. 78, ал.9 ГПК. Считам, че следва на вещите лица да се изплатят внесените депозити тъй като същите са  изпълнили задачите по назначените експертизи. С оглед прекратяване на производството моля да се произнесете и по отмяната на обезпечителните  мерки, възбрани на имоти. Моля да отмените наложените по делото обезпечителни мерки.

            АДВ.ЦАНЕВ: Не се противопоставям.

            Съдът след като изслуша становището на страните и разгледа представеното писмено споразумение, представено от страните намира, че са налице и основания по чл.234 ГПК за обявяване на сключената от страните спогодба която съдът намира че не противоречи на закона и добрите нрави, която спогодба се вписа в съдебния протокол и се подписа от страните

            Ответникът се задължава да заплати на ищеца  сумата 23 000лв., от които 21 000 лв.представляват главница по  исковата претенция, а в останалата част 2000 лв. разноски по съдебното производство, която сума страните се споразумяха да бъде изплатена по следния начин:

            -11 000 лв. в срок до 29.04.2014г. относно, която сума заявяваме, че същата към настоящия  момент е изплатена по банков път и

- сумата 12 000 лв. на шест равни месечни вноски от 2000лв. съответно в срок до края на всеки съответен месец, с краен срок на падеж на сумата 30.10.2014г. като неплащането в срок на една месечна вноска прави предсрочно изискуемо цялото останало вземане.

Страните се договарят при неизпълнение на задължението на „Полиграф Пак”ООД, същият да дължи обезщетение за забава на ищеца в размер на законната лихва върху незаплатената част от сумата.

Останалата част от разноските, които не са упоменати остават така, както са направени за всяка една от страните.

Страните заявяват, че за напред няма да имат взаимни претенция по повод равностойността на дружествените дялове в „Полиграф Пак”ООД.

  СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

1.ИЩЕЦ:                                                                    2.ОТВЕТНИК:

/А.С.М./                                              /СМС-

                                                                                                                        управител/    

 

 

            На основание чл.234, ал.1 ГПК

 

                                                                        О П Р Е Д Е Л И :

 

            ОДОБРЯВА сключената между страните спогодба.

            Прекратява  производството по т.д. № 43/2013г. по описа на Разградски окръжен съд.

            Определението не подлежи на обжалване.

            Да се изплати на вещото лице И.Б. възнаграждение в размер на 1 430лв.

            За назначената съдебно-графологическа експертиза да се изплати по сметка на ОД МЧВР гр.Разград възнаграждение в размер на 390,10лв.

            На основание чл.78, ал.9 ГПК връщана ищеца А.С.М. половината от внесената държавна такса в размер на 505,40лв., по  посочена в изрична молба банкова сметка ***.

 

                        На основание чл.402 ГПК ОТМЕНЯ допуснатите с определение № 506/07.05.2013г. обезпечителни мерки с оглед молбата на заинтересованата страна, становището на другата страна и постигнатите между страните спогодби, въз основа на която производството по делото се прекратява.

            Протоколът изготвен днес в съдебно заседание, което завърши в 14,24ч.

 

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                    СЕКРЕТАР:

 

СЛ