ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

Гр. Разград  18.03.2014 г.

 

 

Разградски окръжен съд на осемнадесети март , две хиляди и четиринадесета година в закрито заседание в състав :

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ : АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                              ЧЛЕНОВЕ : ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                                                 ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                                                       

Като разгледа докладваното от съдия В.ДИМИТРОВА

в. т. дело № 61 по описа за 2013 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по реда на  чл. 232 от ГПК.

         По делото е постановено Решение №9/21.11.2013 год. , с което РОС е потвърдил Решение №166/06.06.2013 год.,постановено  по гр.дело №400/2013 год. по описа на Разградски РС в производство по чл.422 от ГПК.

Срещу въззивното решение е депозирана касационна жалба от „Аргос”ЕООД ,гр.Разград.В срока за отговор на същата ищецът в първоинстанционното производство  Крис Ойл 97”ЕООД,гр.Каспичан чрез своя пълномощник депозира молба на 14.02.2014 год.за оттегляне на предявеният установителен иск ,предвид на това ,че ответникът  Аргос”ЕООД ,гр.Разград е заплатил дължимата на дружеството сума за която е воден иска и съответно е сезиран РРС със заявление по реда на чл.410 от ГПК.Молбата е придружена с доказателства за плащане на дължимата сума.

Жалбоподателят в настоящото производство „Аргос“ЕООД ,гр. Разград, представлявано от Й.Й.П. е депозирал становище ,че е съгласен с оттеглянето на иска , предвид извършеното от негова страна плащане.Заявява ,че оттегля и подадената срещу решението на РОС касационна жалба.

Разградски окръжен съд ,предвид изложеното намира ,че са налице предпоставките за прекратяване на производството по настоящото дело и съответно обезсилване на постановените по спора две решения ,това на РРС и РОС.След прекратяването делото следва да се върне на заповедният съд за обезсилване на издадената заповед за изпълнение на парично задължение.Подадената касационна жалба следва да бъде върната на подателя й.

         Воден от изложеното Разградският окръжен съд

 

                                            ОПРЕДЕЛИ:

 

ОБЕЗСИЛВА въззивно Решение №9/21.11.2013 год.,постановено по в.т.дело №61/2013 год. по описа на Разградски окръжен съд ,както и потвърденото с него Решение №166/06.06.2013 год. ,постановено по гр.дело №400/2013 год. по описа на Разградски районен съд.

ВРЪЩА подадената касационна жалба на подателя й.

ВРЪЩА  делото на Разградски районен съд за обезсилване на издадената в полза на Крис Ойл 97”ЕООД заповед по реда на чл.410 от ГПК.

Прекратява производството по делото.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

             Председател:                       Членове: 1.                            2.