О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр. Разград  6.І.2014 г.

 

 

Разградски окръжен съд  на шести януари две хиляди и четиринадесета година в закрито заседание в състав :

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ :  РАЯ ЙОНЧЕВА

                                                                                          

Като разгледа докладваното от  съдията

Ч.т. дело № 90 по описа на РОС  за 2013 г.

 за да се произнесе ,съобрази  :

         Производство по реда на   чл.679   ТЗ.

         С молба вх. № 5221/21.ХІІ.2013г.,депозирана от „МОНТЕ КАСИНО”ЕООД     чрез  проц. представител по пълномощие – адв.И.Х., в качеството си на длъжник в производство по обявяване в несъстоятелност и по реда на чл.679ТЗ изисква от съда   отмяна на всички решения, взети на провелото се на 17.ХІІ.2013г.    събрание на кредиторите му.      Твърди се     незаконосъобразност  и   съществено ощетяване на някои  от кредиторите.

           Съдът констатира, че искането  е предявено в срока по чл. 679, ал. 2 от ТЗ от лице, имащо качеството на длъжник  в производство  по обявяването му в несъстоятелност.  

            На сезирания с производството съд е служебно известно, че по молба на  Л. А. - кредитор  с прието в несъстоятелността на „МОНТЕ КАСИНО”ЕООД вземане, на производство пред РОС е образувано и висящо ч.т.д.№89/2013г.  за отмяна по реда на чл.679ТЗ на решенията, взети  от провелото се на 17.ХІІ.2013г.събрание на кредиторите. Молбата по същото към момента е обездвижена до внасяне на такса, за призоваване на кредиторите по предвидения за това в чл.679, ал.3 ТЗ ред-чрез Държавен вестник.

          При констатирана идентичност в предмета на спора(обжалвани по реда на   чл.679ТЗ решения от провело се на 17.ХІІ.2013г.   събрание на кредитори на поставеното в производство по обявяване в несъстоятелност „МОНТЕ КАСИНО”ЕООД, гр.Кубрат)  с предмета на спор по образуваното  му  на производство      ч.т.д.   89/2013г., съдът намира , че са налице предпоставките   на чл.213 ГПК. На посоченото основание се следва прекратяване на настоящото  производство  и присъединяване на  същото за съвместното му  разглеждане с първото по време ч.т.д.№89/2013г.  За разглеждането им е предвиден  и един, и същи процесуален ред.

           Водим от горното и на осн.чл.213 ГПК,  съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е Л  И :

 

        ПРЕКРАТЯВА  производството по ч.т.д.№90/2013г. по описа на РОС и присъединява същото към ч.т.д.№89/2013г. по описа на РОС.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                                                                        Съдия: