РЕШЕНИЕ №

           гр. Разград  31.03.2015 г.

 

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Разградски окръжен съд  на тридесет и първи март две хиляди и петнадесета  година в закрито заседание в състав :

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                                           ЧЛЕНОВЕ: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                                                                  РАЯ ЙОНЧЕВА    

                                                                                           

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

в. гр. дело № 101 по описа за 2014 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по чл. 247 ГПК.

         Постъпила е молба от О.Б.Ш. за допускане поправка на очевидна фактическа грешка в диспозитива на Решение № 75 / 21.05.2014 г., постановено по в. гр. дело № 101 / 2014 г. по описа на ОС-Разград, / стр. 7, редове 20 и 21 /, състояща се в дублиране имената на въззиваемата страна С.Ф.О., като вместо това бъде записано “ Осъжда С.Ф.О. да заплати на О.Б.Ш. “ .

          Насрещната по молбата страна С.Ф.О., не заявява становище, в предоставения й за това срок.

         Съдът, след преценка на молбата и доказателствата по делото прие, че не е необходимо призоваване на страните в открито съдебно заседание.

         С Решение № 75 / 21.05.2014 г., постановено по в. гр. дело № 101 / 2014 г. по описа на ОС-Разград е отменено Решение № 146 / 02.12.2013 г., постановено по гр. дело № 386 / 2013 г. РС – Кубрат, в частта, с която е отхвърлена претенцията на О.Б.Ш. против С.Ф.О. за заплащане на издръжка за минало време за детето О. О.Б. в размер на 80.00 лв., считано от 05.10.2012 г. и вместо това е постановено друго, с което е осъдено С.Ф. О. да заплаща на детето си О. О.Б. ежемесечна издръжка в размер на 80.00 лв., считано от 15.10.2012 г. до изменение на обстоятелствата, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска, чрез неговия баща и законен представител  О.Б.Ш.. Потвърдено е същото решение в частта, с която е отхвърлен предявения от О.Б.Ш. против С.Ф.О. иск да бъде осъдена да заплаща издръжка на малолетното им дете О. за разликата над 80.00 лв. до първоначално предявеният от него размер от 100.00 лв., както и в частта, с която са отхвърлени предявените от С.Ф.О.  срещу О.Б.Ш., искове за определяне местоживеенето, упражняването на родителските права, лични отношения и издръжка на малолетния О. О.Б., както и в частта с която е уважен предявения от О.Б.Ш., срещу С.Ф.О., насрещен иск и е предоставено упражняването на родителските права по отношение на детето О. О.Б. на неговия баща О.Б.Ш. и е постановено детето да живее при бащата в с. Бреница, обл. Тутракан, ул. Седма № 2, а на майката С.Ф.О.  е определен режим на лични отношения с детето О., с право да го вижда и взема всяка първа и трета събота и неделя от месеца, от 09:00 часа в съботния ден, до 17:00 часа в неделния ден, с преспиване, както и два дни от коледните, новогодишните и религиозните правници, както и 30 дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на бащата, и е осъдена да заплаща издръжка в размер на 80.00 лв. на детето, чрез неговия баща и законен представител О.Б.Ш.., както и в частта десежно разноските.

         С оглед изхода на делото съдът осъдил ищцата да заплати на ответника разноски по делото, но в диспозитива, вместо да изпише името на ответника О.Б.Ш., два пъти е изписано името на ищцата.

         При това положение следва да бъде допусната поправка в диспозитива на решението / стр. 7, редове 20 и 21 /, състояща се в дублиране имената на въззиваемата страна С.Ф.О., като вместо това бъде записано “ Осъжда С.Ф.О. да заплати на О.Б.Ш. “ .

             Воден от горното и на основание чл. 247 от ГПК, съдът

 

РЕШИ:

 

          ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка като в диспозитива на Решение № 75 / 21.05.2014 г., постановено по в. гр. дело № 101 / 2014 г. по описа на ОС-Разград, / стр. 7, редове 20 и 21 /, вместо дублиране имената на въззиваемата страна С.Ф.О., да се чете “ Осъжда С.Ф.О. да заплати на О.Б.Ш. “.

         Решението може да се обжалва пред ВКС в едномесечен срок от съобщаването му на страните.

         Същото да се счита за неразделна част от   Решение № 75 / 21.05.2014 г. по в.гр.дело № 101 / 2014г. по описа на ОС-Разград.

 

      ПРЕДСЕДАТЕЛ:                            ЧЛЕНОВЕ: 1.                  2.