РЕШЕНИЕ №49

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Гр.Разград , 22.04.2015 год.

 

Разградски окръжен съд

На тридесети март през две хиляди и петнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

 

                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                 ЧЛЕНОВЕ:ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                        ИРИНА ГАНЕВА

 

При секеретаря Д.Г.  , като разгледа докладваното от съдията В.Димитрова в. гр.дело №230 по описа  за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 С Определение ,постановено в закрито заседание на 10.02.2015 год. съдът е отменил определението си от 26.01.2015 год. за даване ход на делото по същество и за втори път е възобновил същото.Намерил е ,че подадената искова молба се явява нередовна.В първоначалната такава и двете подадени ,допълнителни уточняващи искови молби ,първата след разпореждане на съда и втората след изготвяне на СТЕ по делото пред РС не става ясно какви точно части от новообразуваните имоти се претендират за ревандикиране от страна на ищеца ,ако тези части са реални такива какъв е техният размер и къде същите попадат в новообразуваните имоти.На следващо място предвид на това ,че ответникът претендира ,че е придобил собствеността върху имотите въз основа на договора за покупко-продажба от 1989 год. и давностно владение по делото не е изяснено дали същият е в брак по време на сключване на договора и дали давностното владение по отношение на имотите се осъществява съвместно с неговата съпруга ,ако има такава.

Оставил е исковата молба без движение ,като е дал на ищеца едноседмичен срок  за поправянето й.Указал му е ,че следва да поправи същата като посочи какви части от новообразуваните имоти претендира да му бъдат ревандикирани ,съответно идеални или реални такива ,както и ако същите са реални  да индивидуализира същите съобразно мястото ,където те се намират в новообразуваните имоти.Задължил го е също така да представи доказателства дали ответникът е в брак.В дадения му срок  ищецът не е депозирал поправена искова молба, в която да е вписан ясен петитум ,както и не сочи доказателства дали ответникът е в брак , обстоятелство ,имащо значение предвид вида на търсената защита.

Ето защо ,Разградският намира ,че исковата молба като нередовна следва да бъде върната на ищеца, поради неотстраняване на посочените по-горе нередовности , постановеното от ИРС обезсилено , като производството по делото  бъде прекратено.

Воден от изложеното,съдът,

 

                                           РЕШИ:

 

ВРЪЩА  като нередовна Исковата молба ,подадена от Л.Я.К. *** ,чрез адв.Е.К. от АК-Силистра  против С.Н.Н. ***.

ОБЕЗСИЛВА Решение №215 /16.06.2014 год. ,постановено по гр.дело №348/2012 год. по описа на Исперихски районен съд.

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.дело №230/2014 год. по описа на Разградски окръжен съд.

Решението  подлежи на обжалване в едномесечен срок от връчването му на страните пред Върховен касационен съд.

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:                       ЧЛЕНОВЕ:1.                       2.

ДГ