РЕШЕНИЕ №

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

гр.РАЗГРАД , 21.10.2015 год.

 

 Разградският окръжен съд в закрито съдебно заседание на                           

 двадесет и  първи октомври , две хиляди и петнадесета година    

В закритото съдебно заседание в следния състав:

 

                                          Председател: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                                Членове: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                          ИРИНА ГАНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА в.гр.дело №139 по описа за 2015 година,за да се произнесе взе предвид следното:

                          Производството е по реда на чл.435 и сл.от ГПК.

Производството е по постъпила молба от жалбоподателя А.П. чрез адв.К.М. от САК за допълване  на Решение № 416 от 28.05.2015 г. по в.гр.д. №139/2015 г. по описа на Разградски окръжен съд.

       С посоченото решение РОС е оставил  без уважение жалбата на П./ипотекарен длъжник/, като е потвърдил действията по принудително изпълнение, извършени от ЧСИ Д.Драганов по изп.дело №349/2010 год., а именно насрочване на трета по ред публична продан на недвижим имот , находящ се в гр.Разград за времето от 12.05.2015 год. до 12.06.2015 год.

Съдът е разгледал само възраженията в жалбата касаещи действията на ЧСИ по принудителното изпълнени ,като е посочил,че  по отношение на останалите претенции на жалбоподателката ,то за нея съществува възможността да ги заяви по исков ред.

   Молбата за допълване е подадена в законовия срок и е допустима.

   Взискателят е подал отговор на същата, като я намира за допустима,но  неоснователна.

 Длъжникът в изп.производство я намира за основателна.

 Разглеждайки по същество молбата за допълване на постановеното решение,РОС я намира за неоснователна по следните съображения:

  В жалбата  срещу действията на ЧСИ се  съдържа искане съдът да се произнесе по въпроса дали след като е погасена част от паричното задължение, за което като обезпечение в полза на кредитора е учредена  ипотека върху апартамента,собственост на П. за чуждо задължение.Тази преценка съдът в това производство не дължи,както е посочил и при първоначалното си произнасяне,разглеждайки единствено и само конкретните действия на ЧСИ по насрочената трета за имота публична продан ,като е приел същите за законосъобразни и правилни.Още веднъж съдът намира за необходимо да подчертае,че тези свои претенции,касаещи   материално  право А.П. следва да заяви единствено и само по исков ред.

Воден от изложеното, Разградският окръжен съд

                                 

                                                     Р   Е   Ш    И :

                         

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на А.П. ***,подадено  чрез адв.К.М. от САК за допълване  на Решение № 416 от 28.05.2015 г. по в.гр.д. №139/2015 г. по описа на Разградски окръжен съд.

 Решението не подлежи на обжалване, съгласно чл. 247, ал.4 от ГПК, чл. 250, ал.3 от ГПК и чл. 251, ал.5 от ГПК, във вр. чл. 437, ал.4, изр.посл.от ГПК.

 

                      

 

                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:                        ЧЛЕНОВЕ :1.                 2.