ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

 

              гр.Разград , 21.10.2015 год.

                                        

                                             

Разградският окръжен съд в закритото заседание на двадесет и първи октомври  през две хиляди и петнадесета година в състав:

 

                             Председател:ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

 

като разгледа  докладваното от съдията –докладчик гр.дело №10 по описа за 2014 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

                          Производството е по реда на чл.233  от ГПК.

                          В съд.заседание на 14.10.2015 г. съдът и счел делото за изяснено от фактическа страна,след приключване на съдебното дирене и е обявил,че ще се произнесе с решение по същото в законовия срок.

                          На 19.10.2015 г. ищците  в производството Д.И.Д. и Р.Л.К. са депозирали молба до съда , с която заявяват ,че поради добрволно уреждане на спора с ответниците на осн.чл.233 от ГПК правят отказ от всички ,предявени по делото искове и молят производството по същото да бъде прекратено.

                          Ответницата в производството Б.П. е депозирала на същата дата  молба , в която сочи също на извънсъдебно уреждане на спора ,както и ,че оттегля претенцията си за разноски в производството.

                          Съдът намира,че образуваното пред него гр.дело №10/2014 г. следва да бъде прекратено предвид депозираната от ищците молба за отказ от предявените искове.

                          Воден от горното,съдът

 

                                                     ОПРЕДЕЛИ :

 

                          ПРЕКРАТЯВА производството по гр.дело №10/2014 год. по описа на Разградски окръжен съд, поради отказ от предявените искове.

                          Определението за прекратяване подлежи на обжалване в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Варненски апелативен съд.

                           

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: