О          П          Р          Е          Д          Е          Л          Е          Н          И          Е

 

Гр.Разград, 06. 02. 2015 г.

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на шести февруари през две хиляди и петнадесета година в състав:

Председател: Лазар Мичев

Членове:   Анелия Йорданова     

                   Валентина Димитрова

като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова в. гр. д. № 26 по описа за 2015 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Производството по делото е образувано въз основа на въззивна жалба от М. М. С. чрез пълномощник против Решение № 424/ 17. 12. 2014 г. по гр. д. № 729/14 г. по описа на ИРС в частта, в която е отказано да се издаде заповед за защита на А. Б. С., действаща чрез своята майка и законен представител М. М. С. по отношение на Б.С.Б..

            След образуване на въззивното производство и преди насроченото открито съдебно заседание, молителката М. М. С. е депозирала молба вх. № 482 от 06. 02. 2015 г., с която е заявила, че оттегля предявената от нея жалба срещу постановеното от районния съд решение и моли за прекратяване на производството.

Разградският окръжен съд в настоящия състав, като прецени данните по делото и постъпилата молба, подписана лично от молителката, счита, че са налице предпоставките на чл. 264, ал. 1 ГПК. Налице е надлежно десезиране на съда, поради което производството по делото следва да бъде прекратено.

При образуване на делото пред въззивната инстанция жалбоподателката не е внесла дължимата държавна такса, поради което е останала задължена. На осн. чл. 77 от ГПК следва да заплати по сметка на РОС сумата 12, 50 лв. дължима държавна такса по чл. 16 във вр. с чл. 18, ал. 1 от ТДТГПК.

            Воден от изложеното, съдът

                       

                        О          П          Р          Е          Д          Е          Л          И:

 

Прекратява производството по в. гр. д. № 26/ 2015 г. по описа на Разградския окръжен съд.

Обявява за влязло в сила Решение № 424/ 17. 12. 2014 г. по гр. д. № 729/14 г. по описа на РС Исперих.

ОСЪЖДА М. М.С. ***, ЕГН ********** да заплати по сметка на Разградския окръжен съд сумата 12, 50 / дванадесет лева и 50 ст./ лв.

Определението може да се обжалва пред Върховния касационен съд в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Председател:                          Членове: 1.                                    2.