О          П          Р          Е          Д          Е          Л          Е          Н          И          Е

 

Гр.Разград, 24. 07. 2015 г.

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на двадесет и четвърти юли през две хиляди и петнадесета година в състав:

Председател: Анелия Йорданова

 Членове:  Валентина Димитрова      

                   Ирина Ганева    

                        

като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова в. гр. д. № 199 по описа за 2015 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Постъпила е въззивна  жалба от С.Т.Ю.  чрез пълномощник против Решение № 95/ 07. 04. 15 г. по гр. д. № 57/15 г. по описа на РРС, в частта, с която е отхвърлен предявения от него иск против „Разград – Полиграф” ООД.    

            С Решение № 95/ 07. 04. 15 г. по гр. д. № 57/15 г. районният съд  е осъдил „Разград – Полиграф” ООД да заплати на С.Т.  Ю. сумата 4 720 лв. , представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва от 16. 04. 2014 г. до окончателно изплащане на сумата. По отношение на останалата отхвърлителна част от претенцията на ищеца, за което е изразил воля в мотивите, районният съд не се е произнесъл с диспозитив на решението си. Предмет на въззивната жалба е точно тази част от първоинстанционното решение. С оглед на това, следва да се приеме, че е допусната очевидна фактическа грешка, изразяваща се в несъответствие между формираната воля на съда относно предмета на иска и външното й изразяване чрез произнасянето му по част от него в диспозитива на решението му, която очевидна фактическа грешка следва да бъде поправена по реда на чл. 247 ГПК. От отстраняването на тази грешка зависи предмета на въззивното производство, тъй като срещу тази част на първоинстанционното решение е подадена въззивна жалба от ищеца. Поради това настоящето въззивно производство следва да се прекрати, а делото се върне на районния съд за поправка на констатираната очевидна фактическа грешка в диспозитива на решението му.

                         Воден от изложеното, Разградският окръжен съд

                       

                        О          П          Р          Е          Д          Е          Л          И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по в. гр. д. № 199/ 2015 г. по описа на ОС Разград.

ВРЪЩА делото на РС Разград за поправка на констатираната очевидна фактическа грешка в Решение № 95/ 07. 04. 15 г. по гр. д. № 57/15 г., след което делото да се върне за произнасяне по депозираните въззивна и насрещна въззивна жалби.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                        Председател:         

 

 

                                                                         Членове: 1.                       

 

 

     2.