ОПРЕДЕЛЕНИЕ

                                                  гр.Разград, 14. 10. 2015 год.

                                        

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на четиринадесети октомври през две хиляди и петнадесета година в състав:

 

                                                                    Съдия: Анелия Йорданова

 

като разгледа  докладваното от съдията – докладчик гр.дело № 205 по описа за 2015 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

                                Производството е по реда на чл.232 от ГПК.

                                Делото е образувано въз основа на депозирана искова молба вх. № 3288/ 06. 08. 15 г. от Ш. *** против Ш.Ф.Ш. от с. г. Ищецът твърди, че ответницата му е съпруга, страда от душевна болест и поради това не е в състояние да се грижи за своите работи. Моли съда да я постави под ограничено запрещение.

                                Съдът е приел така депозираната искова молба за допустима и редовна, поради което  препис от същата, заедно с приложенията е изпратена на ответника за отговор.   Съобщението не е връчено с отбелязване от връчителя, че по сведение на съседи жилището е необитаемо, ответника е заминал през м. август в Дания. На осн. чл. 47, ал. 1 ГПК е залепено уведомление на 11. 09. 15 г. В двуседмичния срок, който е изтекъл на 25. 09. 15 г. ответникът не се е явил да получи книжата по делото. Съгл. чл. 47, ал. 3 ГПК на ищеца е изпратено Разпореждане № 746/ 29. 09. 2015 г. да представи справка за постоянния и настоящ адрес на ответника.

                                Ищецът не е представил справката, поискана от съда и е подал писмена молба вх. № 4191/ 13. 10. 2015 г., в която заявява, че оттегля исковата молба срещу Ш.Ф.Ш..

                                Въз основа на така изложеното, съдът приема, че молбата за оттегляне на исковата молба е допустима и следва да бъде уважена. Не е проведено първото по делото открито съдебно заседание, поради което на осн. чл. 232 ГПК ищецът може да оттегли исковата молба без съгласието на ответника. Поради оттегляне на иска, производството по делото следва да бъде прекратено.

                                Воден от изложеното на осн. чл. 232 ГПК, съдът  

 

 

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :

 

 

                                ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 205/ 2015 г. по описа на Разградския окръжен съд, поради оттегляне на исковата молба.

                                Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаването на ищеца пред Варненския апелативен съд.

                               

                                                            Съдия: