ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

 

Град Разград , 13.10.2015 год.

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН  СЪД             Гражданско отделение                                                                                       

На 13.10.20015 година В ЗАКРИТОТО съдебно заседание в следния състав:

 

Председател: РАЯ ЙОНЧЕВА

Членове: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                           ИРИНА ГАНЕВА

 

като разгледа докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА в.гражданско дело №230 по описа за 2015  година , за да се произнесе взе предвид следното:

         

                          Производството е образувано по въззивна жалба на С.Н.К. ***, подадена чрез адв.Б.Ж. от ВАК против Решение №197/19.06.2015 год.,постановено по гр.дело №1270/2015 год. по описа на Разградски РС, с което съдът отхвърлил предявените от К. срещу ответниците Р.Н. и Е.Н.К.,действаща лично и със съгласието на своята майка Р.Н.,*** искове за прогласяване нищожността на договор за доброволна делба от 11.04.2007 год. на поземлен имот в с.Гецово,подробно описан поради противоречие със закона,накърняване на добрите нрави и заобикаляне на закона като неоснователни и недоказани.Допуснал е до делба между жалбоподателката и останалите две съделителки при съответни права поземлен имот в с.Гецово и сграда ,построена в него,представляваща стопанска постройка,като е отхвърлил иска за делба по отношение на построената в същия жилищна сграда.Навеждат се доводи за недопустимост,,съответно неправилност  на решението и постановяването му в нарушение на процесуални правила.Прави се искане за  неговата неговото обезсилване и връщане на РС,съответно отмяна и уважаване на предявените от ищцата искове по чл.26 от ЗЗД и иска за делба, така както са предявени.Правят  се доказателствени искания за приемане на доказателства ,които представляват такива по гр.дело №286/2014 г.по описа на РОС.

                          Въззиваемите  Р.Н. и Е.К. чрез пълномощника си адв.М.М. са депозирали отговор на въззивната жалба ,в който застъпват становище  за нейната неоснователност.Молят решението на РС да бъде потвърдено..Не правят доказателствени искания, противопоставят се на тези направени с жалбата.

                   След насрочване на делото в открито съдебно заседание жалбоподателката С.К. на 12.10.2015 г. депозира молба с която заявява пълен отказ от подадената въззивна жалба срещу решението на РРС по гр.дело №1270/2014 г.Моли производството по въззивното дело да бъде прекратено.

                   Разградският окръжен съд, като взе предвид упражненото право на отказ от въззивна жалба и на основание чл. 264, ал. 1 ГПК намира, че производството по делото ще следва да бъде прекратено и обявено за влязло в сила решението на районния съд.

Определението може да се обжалва в едноседмичен срок от датата на съобщението за страните пред друг тричленен състав на Търговска колегия на ВКС.

 

          Воден от горното, Разградският окръжен съд ,

                                 

                                                     О П Р Е Д Е Л И :

 

              ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.дело №230/2015 год. по описа на Разградски окръжен съд. поради отказ от въззивно обжалване.

       ОБЯВЯВА за влязло в сила Решение №197/19.06.2015 г., постановено по гр. дело №1270/2014 г. на Разградски районен съд.

           Определението подлежи на касационно обжалване в 1-седмичен срок от връчването му на страните пред ВКС.

 

 

                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                         ЧЛЕНОВЕ :1.

 

 

                                                                         2.