О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

Гр.Разград, 15.10.2015г.

 

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в закрито заседание на  седемнадесети декември две хиляди и петнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

       ЧЛЕНОВЕ:  ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                        ИРИНА ГАНЕВА

       

като разгледа докладваното от съдията  В.Димитрова ч.гр.д. № 239 по описа за 2015г.

                    Депозирано е възражение по чл.414 от  ГПК, подадено от Г.И.И. ***,ЕГН-********** по ч.гр.дело №1329/2015 г.по описа на РС в производство по чл.410 от ГПК ,образувано по заявление подадено от „Ти Би Ай Банка”ЕАД,гр.София за издаване на заповед за изпълнение на парично задължение  срещу И. за вземане по договор за кредит от 18.07.2006 г.

                   В същото се сочи, че подалата го И. не оспорва претенциите на банката за главница и лихви,но не е съгласна с промяната в условията на сключения между тях договор от 05.09.2012 г., както и с промяната на сметката, обслужваща задължението.Не била уведомена от кредитора, че задължението е обявено за предсрочно изискуемо, за което подала до него жалба и молба.Съгласна е да заплати главницата и лихвите ,но не и направените в производството разноски за заплатена ДТ и възнаграждение за юрисконсулт.

                           РС е приел, че възражението представлява частна жалба срещу разноските в заповедното производство,поради което е изпратил възражението по компетентност на РОС.

                         Съдията - докладчик е намерил, че от посоченото не може да се приеме ,че РОС е сезиран с частна жалба,а не е подадено само и единствено възражение по чл.414 от ГПК.

                           Оставил е възражението без движение ,като на подалата го Г.И.  е изпратил съобщение с  указание, че следва в 1-седмичен срок от връчване на съобщението да уточни дали е подала възражение по реда на чл.414 от ГПК или ч.жалба срещу заповедта за изпълнение в частта й за разноските ,като  уточни ако подава ч.жалба в какво се състои нейното искане към съда.

                Съобщението е връчено на И. на 02.10.2015 г.чрез нейния съпруг Иван Иванов на 02.10.2015 г.и в законоустановения срок същата не е депозирала до съда уточняваща молба със съответно искане до окръжния съд.

             РОС намира, че не следва да се произнася по жалба за разноски в заповедното производство,тъй като редовна такава,в която да се сочи в какво се състои искането,  до него не е подадена.  

Налице са предпоставките за прекратяване на производството по делото.

Воден от изложеното ,Разградският окръжен съд,

 

                                  ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА  производството по ч.гр.дело №239/2015 год.по описа на Разградски окръжен съд.

Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му пред ВКС. 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: 

    

 

ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

 

                 2.