Р Е Ш Е Н И Е

                                                 

                                      гр.Разград, 22.06.2015г.

 

                               В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

            РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и втори юни две хиляди и петнадесета година, в състав:

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИМИТРИНКА ВАСИЛЕВА

                                             ЧЛЕНОВЕ:          СВЕТЛА РОБЕВА

                                                                          ДОРОТЕЯ ИВАНОВА

 

С участието на секретар   М.Н. и  прокурор  ЯНА НИКОЛОВА          разгледа докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  ч.н.д.№ 210/2015г., след преценка на доказателствата и на основание чл.32, в.в. с чл.16, ал.7, т.1 от Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции,

 

                                               Р Е Ш И:

 

           ПРИЗНАВА Решение  на  Главна митническа служба- гр.Оснабрюк, Германия от 10.10.2013г., влязло в сила на 05.11.2013г. по преписка № SV  3300-EV 891/13 - F 1102, с което на С.Х.С. – *** е наложена глоба в размер  275 евро и разноски за административното производство  270,96 евро, или в общ размер от 545,96 евро за това,че:

          Е  български гражданин и е работил общо поне през 15  дена в интервала от време от 14.01.2013г. до 28.01.2013г. за счетоводното предприятие ***, в зависимо трудово отношение в имота на ***, извършвайки строителни работи /събаряне/ без разрешение за работа. Засегнатият има право да извършва трудова дейност в Германия само ако притежава разрешение, издадено от Агенцията по труда. В случая, засегнатото лице е действало преднамерено, защото е знаело, че му е необходимо разрешение за работа и въпреки всичко е работило за счетоводно предприятие „Яка” без това разрешение. По този начин то е работило съзнателно и умишлено без разрешение – правонарушение на чл.284, ал.1, изр. 1, чл.404, ал.2, т.4 и ал.3 от Трета книга на Социалния кодекс /СК III/.

          ПРИСПАДА   извършеното частично плащане на финансовата санкция от 200 евро, или дължим остатък на финансовата санкция – 345,96 евро.

          ИЗПРАЩА решението на германския несъдебен орган, ведно с препис от настоящото решение на органите на  Национална агенция по приходите, за изпълнение.

          Препис от решението на съда да се връчи на засегнатото лице С.Х.С..

          Да се уведоми компетентният орган на издаващата държава. Копие от уведомлението, на основание чл.38 от Закона да се изпрати на Министерство на правосъдието на Р.България.

         Решението може да се обжалва и протестира в 7 – дневен срок от днес пред АПЕЛАТИВЕН СЪД-Варна за явилата се страна, и в 7-дневен срок от съобщението за засегнатото лице.

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                             ЧЛЕНОВЕ: 1.              2.           

MH