П Р И С Ъ Д А

3

 

гр.Разград, 21.01.2015 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и първи януари две хиляди и петнадесета година, в състав:

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Е. Стоев

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Л.Г.

                                                                                               Д.П.

 

секретар М. Н., с участието на прокурора Антония Донева, като разгледа докладваното от съдия Е. Стоев нохд № 328 по описа за 2014 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия К.Ж.К., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че в периода 13.03.2014 г. - 25.03.2014 г. в гр. Кубрат и в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление и в качеството на длъжностно лице – главен инспектор в Дирекция „Инспекция по труда” Разград, чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, поискал и приел от К. Г. Б. от гр. Кубрат имотна облага, която не му се следва – парична сума от 500 лв., както и два задни стопа за лек автомобил „Рено Сценик” и пожарогасител за лек автомобил на обща стойност 62 лв., за да не извърши действие по служба – да не извърши процедура по установяване и да не състави актове за установяване на административни нарушения на трудовото законодателство в „А. А.” ЕООД гр. Кубрат, с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъпление по чл. 302, т. 2, б. „а” във вр. с чл. 301, ал. 1, предл. 1 и 2 във вр. с чл. 26, ал.1 НК, поради което и на основание чл. 36 НК определя наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и на основание чл. 58а, ал. 1 НК го намалява с 1/3 и ОСЪЖДА К.Ж.К. на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ДВЕ ГОДИНИ.

На основание чл. 66 НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НАЛАГА на К.Ж.К. ГЛОБА в размер на 1000 лв. 

         ЛИШАВА подсъдимия К.Ж.К., съгласно чл. 37, ал. 1, т. 7 НК, от право да упражнява контролна дейност в държавни органи за срок от две години.

         ЛИШАВА подсъдимия К.Ж.К., съгласно чл. 37, ал. 1, т. 6 НК, от право да заема държавна длъжност в структурата на Изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" за срок от две години.

         ОСЪЖДА К.Ж.К. да заплати по в полза на Републиканския бюджет разноски в размер на 281, 28 лв.

         Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                          2.

MH