П Р И С Ъ Д А

№ 4

 

гр.Разград, 23.01.2015 г.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и трети януари две хиляди и петнадесета година, в състав:

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Стоев

                                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  Б.Ч.

                                                                                                  К.Н.

секретар С. Л., с участието на прокурора Антония Донева, като разгледа докладваното от съдия Емил Стоев нохд № 363 по описа за 2014 година,

 

П Р И С Ъ Д И :

  ПРИЗНАВА подсъдимия О.Ю.Х., роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, на 12.02.2014 г. в гр. Кубрат предложил и дал подкуп - една банкнота с номинал 5 евро, сериен № U49815130622 с левова равностойност – 9,78 лв., на полицейски орган - младши автоконтрольор Н.Р.Н., служител в Районно управление Полиция гр. Кубрат, за да не извърши действие по служба – да не състави фиш за санкциониране с глоба за установено административно нарушение по чл. 70 ал. 3 от Закона за движение по пътищата, извършено от О.Ю.Х., с което е осъществил от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а, предл. 1 и 3 НК, поради което и на основание чл. 36 и чл. 54 НК го ОСЪЖДА на три месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 66 НК отлага изпълнението на наложеното наказание за срок от три години и на глоба в размер на 100 лв.

         На основание чл. 307а НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство - банкнота с номинал 5 евро, сериен №U49815130622 с  левова равностойност 9,78 лв.

         ОСЪЖДА О.Ю.Х. да заплати в полза на Републиканския бюджет разноски в размер на 20 лв. и по сметка на Окръжен съд Разград 40 лв. разноски по производството.

         Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране пред Апелативен съд Варна в петнадесетдневен срок.

 

 

СЪДИЯ:                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                          2.

 

 

СЛ