П Р И С Ъ Д А  № 91

 

Гр.Разград, 14.12.2015 г.

 

 В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на четиринадесети декември две хиляди и петнадесета година, в състав:

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛ  СТОЕВ                                              

                                                    ЧЛЕНОВЕ: ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА   

ДОРОТЕЯ  ИВАНОВА

 

при участието на секретаря С.Л. и прокурора Сезгин Османов, като разгледа докладваното от съдия Нейчева  ВНОХД № 393 по описа за 2015 г., на основание чл.336, ал.1, т.3 НПК

ПРИСЪДИ:

 

            ОТМЕНЯ Присъда № 404/17.09.2015 г. по НОХД № 368/2015 г. по описа на Районен съд – Разград, в частта, с  която  подсъдимият И.М.И., роден на ***г***, с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, собственик на ЕТ “И.-Р-И.И.”***, неосъждан, ЕГН **********,  е признат за виновен в това, че за времето от неустановена дата на месец декември 2014 г. до 03.06.2015 г. в с. Островче, община Разград, ул. *******, в съучастие като съизвършител с П.С.М. *** са осъществили неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на “Енерго Про-Мрежи” АД гр. Варна, РЦ - Разград, чрез проводник ПВ-10мм2. прикачен директно към захранващия кабел СВТ 4х10мм.2 преди ел. таблото, захранващо вътрешната инсталация на имот, находящ се на ул. *******, с което са създали условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл. 234в, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК  и  осъден на основание чл. 54 и чл. 36 от НК на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, изтърпяването на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК  е отложено за изпитателен срок в размер на ТРИ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 500 /петстотин/ лева

 

и  вместо това ПОСТАНОВЯВА:

            ПРИЗНАВА подсъдимият И.М.И., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, собственик на ЕТ “И.-Р-И.И.”***, неосъждан, ЕГН **********, за НЕВИНЕН в това, че за времето от неустановена дата на месец декември 2014 г. до 03.06.2015 г. в с. Островче, община Разград, ул. *******, в съучастие като съизвършител с П.С.М. *** са осъществили неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на “Енерго Про-Мрежи” АД гр. Варна, РЦ - Разград, чрез проводник ПВ-10мм2. прикачен директно към захранващия кабел СВТ 4х10мм.2 преди ел. таблото, захранващо вътрешната инсталация на имот, находящ се на ул. *******, с което са създали условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл. 234в, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, поради което и на основание чл.304 НПК  го ОПРАВДАВА по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление по чл.234в, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2  от НК.

        ПОТВЪРЖДАВА присъдата в останалата  й част относно  вещественото доказателство по делото – 1/един/ брой кабел с дължина 50 см. с прикачени към него 2/два/ броя ел. проводници, което след влизане в сила на присъдата да бъде унищожено по надлежния ред.

        Присъдата подлежи на жалба и протест пред ВКС в 15-дневен срок от днес.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                   ЧЛЕНОВЕ: 1.                 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛ