РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


8. І.2015г.

 

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

8. І.

 

2015

 
На                                                                                                                                  Година

            РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито заседание, в  състав:

                                                                           Председател:  

2012

 

    № 95

 

търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

 Производството е по чл. 632, ал.4 ТЗ.

 Делото е образувано по молба вх. №3297/31.VIII.2012r., подадена от Ц. Ч., ЕГН**********, в качеството му на управител на „ЛИНГВИСТИКА-ИНТЕРКОНСУЛТЕЙШЪНC"ЕООД, гр.Разград, ЕИК201441117, за обявяване на представляваното от него дружество в несъстоятелност поради изпадането му в състояние на неплатежоспособност считано от 6.VI1.2012r.

С оглед констатирана в хода на делото   липса на парични средства за покриване на дължимите в производството по несъстоятелността начални разноски, със свое  Определение №181/29.ХІ.2012г.           на осн.чл.629б ТЗ  указа на молителя и кредиторите, следва внасяне на сумата от 3 000,00лв. в обезпечение на следващите се в производството начални разноски при изрично разяснените им последици по см. на    чл.632 ТЗ.     Постановеният в този смисъл съдебен акт  е съобщен    на задължените лица, по реда и при условията, предвидени в ТЗ и ГПК-с вписване в ТР, доказано извършено на 3.ХІІ.2012г.

 Поради невнасяне в срок на определената   за разноските  сума, със свое  Решение №284/4. ХІІ.2013г,молителят е обявен в неплатежоспособност с начална дата-31.VІІІ.2012г и в несъстоятелност. Постановено е прекратяване на дейността му. В обезпечение на производството са допуснати обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника и при хипотеза на чл.632 ал.1 ТЗ, производството по делото е спряно    за срок от една година.

Видно от приложената по делото  разпечатка, постановеното по реда на чл.632, ал.1 решение   е вписано в ТР на  9. ХІІ .2013г.  Същото не е било обжалвано и е влязло в сила    на 17.ХІІ.2013г.

            Възобновяване на спряното, на посоченото основание производство, се следва при предприети от длъжника или кредитора в срок от една година, считано от датата на вписване на решението по чл.632, ал.1 ТЗ , действия за депозиране на необходимата за покриване на началните разноски  сума.

     По аргумент на  чл. 632, ал. 4, ТЗ, когато в срок от една година, считано от датата на спирането му, не бъде поискано възобновяване на производството и не бъдат предприети действия за преплащане началните разноски по несъстоятелността, съдът прекратява същото  и постановява заличаването    на обявения в несъстоятелност длъжник  от търговския регистър. В конкретния случай, считано към днешна дата, предвиденият по чл.632, ал.2 ТЗ срок е изтекъл. В рамките на този срок съдът по несъстоятелността не е сезиран с искане за възобновяване на производството, както и с доказателства, удостоверяващи  изпълнение на визираните в цитираната разпоредба предпоставки.

           По делото   не се установява наличие на нает от длъжника персонал, респ.  задължение за оформяне и предаване на  документи  по чл. 5 от КСО . 

             Поради това съдът намира, че следва да се постанови решение по чл. 632, ал.4 от ТЗ, включително и за заличаване на дружеството.

            По изложените съображения съдът

 

Р          Е          Ш         И :

 

        ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелност на представляваното от  Ц. Ч., ЕГН********** - „ЛИНГВИСТИКА-ИНТЕРКОНСУЛТЕЙШЪНC"ЕООД ЕИК201441117, гр.Разград,     обявено в неплатежоспособност и несъстоятелност   с вл. в сила на   17.ХІІ.2013г. Решение №284/4. ХІІ.2013г.      по т.д.№95/2012г. по описа на РОС  

           ПОСТАНОВЯВА ЗАЛИЧАВАНЕ   на  „ЛИНГВИСТИКА-ИНТЕРКОНСУЛТЕЙШЪНC"ЕООД, ЕИК201441117 гр.Разград,   ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

 Решението подлежи на вписване в търговския регистър на основание чл. 622 ТЗ.

            Решението да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ.

            Решението ПОДЛЕЖИ на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му в Търговския регистър пред Варненски апелативен съд.

            Препис от решението да се изпрати за вписване в търговския регистър в деня на постановяването му или най-късно на следващия работен ден.

Решението да се съобщи по реда на ГПК на кредиторите и  длъжника.

 

 

 

 

                                 СЪДИЯ: