ПРОТОКОЛ

 

От събранието на кредиторите на обявеното в несъстоятелност ЕТ”КИЧО-Н.С.”, ЕИК***, гр.Цар Калоян  свикано по реда на чл.734 ТЗ

 

Днес 25.03.2015 година от 14,00 ч. в зала № 3 на Разградски окръжен съд се проведе събрание на кредиторите на обявена в несъстоятелност ЕТ”КИЧО-Н.С.”, ЕИК***, гр.Цар Калоян  с влязло в сила решение по т.д. № 115/2012г. по описа на РОС.

Събранието се ръководи от съдия РАЯ ЙОНЧЕВА докладчик по т.д. № 115/2012г. при РОС.

С протоколчик С.Л. съдебен секретар при РОС по предварително насрочен дневен ред:

1.Изслушване и приемане доклад на синдика;

2. Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника;

На събранието се явяват:

Синдикът Д.Х..

Юриск. Табакова за „Райфайзенбанк (България)ЕАД.

Представител на НАП Александър Гунев с изрично пълномощно.

За „Търговска банка Д” АД юриск. Андреева изрично упълномощена.

За „Интернешънъл Асет Банк”АД юриск. Попов изрично упълномощен.

Няма пречки за провеждане на събранието.

За днешното събрание „Интернешънъл Асет Банк”АД 21,47% приети вземания; „Райфайзенбанк (България)ЕАД – 34,57% приети вземания; „Търговска банка Д” АД 32,66% приети вземания, НАП-11,30% приети вземания.

Пристъпи се към т.1 от дневния ред - Изслушване и приемане доклад на синдика.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ: Предлагам по т.1 от дневния ред да се изслуша доклада на  синдика. Предлагам доклада на гласуване.

 

Пристъпи към т.2  от дневния ред - Определяне реда и начина за осребряване имуществото на длъжника.

АЛЕКСАНДЪР ГУНЕВ с 11,30% приети вземания: Предлагам вещите, имуществените права от масата на несъстоятелността да се продават от синдика като цяло и на обособени части като изборът на синдика се определя от достигането на по-висока продажна цена.

 ЮРИСК.ПОПОВ с 21,47% приети вземания: Предлагам имуществото от масата на несъстоятелността да бъде реализирано от съвкупност от комплекси.

ЮРИСК.ТАБАКОВА с 34,57% приети вземания: Предложението от „Райфайзенбанк (България) АД е имуществото да бъде предмет на продажба на обособени части като преценката, която следва да бъде извършена от синдика при обособяването им е функционална обособеност с оглед да бъде възможно извършена валидна продажба като се преценят активите включени в масата на несъстоятелността, включително движимите вещи, предмет на масата да се реализират с оглед функционалното им предназначение като се предостави възможност на синдика да бъдат изнесени и като цялост и като индивидуални движими вещи, ако по този начин може да бъде достигната по-висока продажна цена. След изчерпване на методите на продажба и достигане до пряко договаряне наличното имущество, което не е осребрено до този момент, следващите продажби по реда на ТЗ да се извършва с марш на цената за всяка следваща продажба в размер на 10% до достигане на цена, която да е в размер на 60% от пазарната, определена от оценителя. Да се проведе ново събрание на кредиторите с оглед вземане на решение за последваща реализация.

ЮРИСК.АНДРЕЕВА с 32,66% приети вземания: Въздържам се от предложения. Предоставям на синдика и другите участници в събранието как да бъде извършена продажба на активите.

 

Пристъпи се към гласуване по т.2.

По предложението на НАП – гласува НАП при 11,30% участие във вземания по отношение на явилите се кредитори с приети такива.

ПРОТИВ гласуват юриск.Табакова, юриск.Андреева, юриск.Попов.

По предложението на „Интернешънъл Асет Банк”АД 21,47% приети вземания по отношение процента участие гласува юриск.Попов.

ПРОТИВ гласуват Александър Гунев, юриск. Табакова, юриск. Андреева.

По предложението на „Райфайзенбанк (България)ЕАД – 34,57% приети вземания по отношение процента участие гласува юриск. Табакова.

ПРОТИВ гласуват Александър Гунев, юриск.Попов, юриск. Андреева.

Събранието не събра нужното мнозинство, за да вземе решение по т.2 от дневния ред.

 

          Поради изчерпване на дневния ред събранието бе закрито в  13,23 часа.

 

 

                                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                                                СЕКРЕТАР: