РЕШЕНИЕ

 

Разград

 
 


8. І.2015г.

 

 

 

 
Номер                                                                                                 Град

 

Разградски окръжен

 
В ИМЕТО НА НАРОДА

                                            съд

 

8.  І.

 

2015

 
На                                                                                                                                  Година

            РАЯ ЙОНЧЕВА

 

 
В закрито заседание, в  състав:

                                                                           Председател:  

2013

 

    № 64

 

търговско

 
 като разгледа докладваното от съдия ЙОНЧЕВА

                                    дело                                      по описа му за                           година

 За да се произнесе, съобрази следното:

 

 Производството е по чл. 632, ал.4 ТЗ.

  Делото е образувано   по молба вх.№3748, подадена от   НАП,  Булстат №131063188,гр.София, за обявяване на  „ПИВОТ РИАЛ ЕСТЕЙТ КОНСУЛТ”ЕООД, ЕИК175220837,  със седалище и адрес на управление в с.Голям Извор, общ.Самуил, Разградска обл, ул.”Раковски”№2  в неплатежоспособност  при установима от съда начална дата; за откриване на производство по обявяването му    в несъстоятелност  и обявяването му в такава при хипотезата на чл.632, ал.1 ТЗ, поради спиране, респ. невъзможност за плащане на задължения по държавни вземания от публичен характер.

С оглед констатирана в хода на делото   липса на парични средства за покриване на дължимите в производството по несъстоятелността начални разноски, с Протоколно определение от  22.ХІ.2013г., обявено с вписването му п партида на длъжника в ТР, на ос.чл.629бТЗ съдът указа на длъжника и  кредиторите, че се следва внасяне на сумата от 3 000,00лв. за покриването им. При изрично разяснени им последици по см. на чл.632ТЗ.

            Поради невнасяне в срок на определената   за разноските  сума, със свое Решение №60/6.ХІІ.2013г. съдът обяви  молителя в неплатежоспособност и несъстоятелност, прекрати дейността на предприятието, допусна в обезпечение обща възбрана и запор върху имуществото му  и при хипотеза на чл.632 ал.1 ТЗ, постанови спиране на производството по делото за срок от една година.

  Видно от приложената по делото  разпечатка, постановеното по реда на чл.632, ал.1 решение   е вписано в ТР на  10. ХІІ.2013г.  Същото не е било обжалвано и е влязло в сила на   17.ХІІ .2013г.

               Възобновяване, на спряното на посоченото основание производство, се следва при предприети от длъжника или кредитора в срок от една година, считано от датата на вписване на решенето по чл.632, ал.1 ТЗ , действия за депозиране на необходимата за покриване на началните разноски  сума.

     По аргумент на  чл. 632, ал. 4, ТЗ, когато в срок от една година, считано от датата на спирането му, не бъде поискано възобновяване на производството и не бъдат предприети действия за преплащане началните разноски по несъстоятелността, съдът прекратява същото  и постановява заличаването    на обявения в несъстоятелност длъжник  от търговския регистър. В конкретния случай, считано към днешна дата, предвиденият по чл.632, ал.2 ТЗ срок е изтекъл. В рамките на този срок съдът по несъстоятелността не е сезиран с искане за възобновяване на производството, както и с доказателства, удостоверяващи  изпълнение на визираните в цитираната разпоредба предпоставки.

                 По делото   не се установява наличие на нает от длъжника персонал, респ.  задължение за оформяне и предаване на  документи  по чл. 5 от КСО . 

             Поради това съдът намира, че следва да се постанови решение по чл. 632, ал.4 от ТЗ, включително и за заличаване на дружеството.

            По изложените съображения съдът

 

Р          Е          Ш         И :

 

        ПРЕКРАТЯВА производството по несъстоятелността на „ПИВОТ РИАЛ ЕСТЕЙТ КОНСУЛТ”ЕООД, ЕИК175220837,  със седалище и адрес на управление в с.Голям Извор, общ.Самуил, Разградска обл, ул.”Раковски”№2, представлявано от Г Н В., ЕГН**********,   обявено в несъстоятелност и неплатежоспособност  с вл. в сила на   17.ХІІ.2013г. Решение №60/6. ХІІ.2013г.      по т.д.№64/2013г. по описа на РОС.  

           ПОСТАНОВЯВА ЗАЛИЧАВАНЕ   на    „ПИВОТ РИАЛ ЕСТЕЙТ КОНСУЛТ”ЕООД, ЕИК175220837,  със седалище и адрес на управление в с.Голям Извор, общ.Самуил, Разградска обл, ул.”Раковски”№2   ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР.

 Решението подлежи на вписване в търговския регистър на основание чл. 622 ТЗ.

            Решението да се впише в книгата по чл. 634в ТЗ.

            Решението ПОДЛЕЖИ на обжалване в 7-дневен срок от обявяването му в Търговския регистър пред Варненски апелативен съд.

            Препис от решението да се изпрати за вписване в търговския регистър в деня на постановяването му или най-късно на следващия работен ден.

Решението да се съобщи по реда на ГПК на кредиторите и  длъжника.

 

 

 

 

                                 СЪДИЯ: