РЕШЕНИЕ

                                          № …. / 17.09.2015г., гр.Разград

                                            В ИМЕТО НА НАРОДА

Окръжен съд Разград

На седемнадесети септември, две хиляди и петнадесета година

В закрито съдебно заседание в следния състав

                                                                                     СЪДИЯ: ИРИНА ГАНЕВА

Секретар:

Прокурор:

Като разгледа докладваното от съдията

Т.д.№ 2 по описа на съда за 2015 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

С решение № 6 / 31.03.2015г. е обявена неплатежоспособността на "Нивара – Транс”ЕООД с.Дянково и е открито производство по несъстоятелност.

На 9.07.2015 г. в Търговския регистър е обявено определение № 191 от същата дата, постановено в настоящето производство, с което е одобрен от съда списък на приетите вземания на основание чл.692 ал.4 изр.2 ТЗ. Съгласно разпоредбата на чл.698 ал.1 ТЗ, срокът за предлагане на оздравителен план от лицата по чл.697 ал.1 ТЗ е едномесечен от обявяване в търговския регистър на определението на съда по чл.692 ТЗ. Предвид датата на обявяване на определение № 191 / 9.07.2015г., този срок е изтекъл на 9.08.2015г. В същия лицата по чл.697 ал.1 ТЗ не са депозирали предложения за оздравителен план.

При това положение налице са предпоставките за постановяване на решение по чл.710 ТЗ за обявяване на длъжника в несъстоятелност.

Водим от горното, съдът

 

РЕШИ:

 

Обявява в несъстоятелност длъжника Нивара – транс”ЕООД ЕИК 116552720, със седалище и адрес на управление с.Дянково, ул.”Дунав” № 20,.

Постановява прекратяване дейността на предприятието.

Постановява обща възбрана и запор върху имуществото на длъжника.

Прекратява правомощията на органите на „Нивара – транс”ЕООД и лишава длъжника от правото да управлява и да се разпорежда с имуществото, включено в масата на несъстоятелността.

Постановява започване на осребряване на имуществото, включено в масата на несъстоятелността и разпределение на осребреното имущество.

Решението да се впише в Търговския регистър и в книгата на съда по реда на чл.634в ТЗ.

Решението за обявяване в несъстоятелност подлежи на обжалване пред Апелативен съд Варна в 7-дневен срок от вписването му в търговския регистър.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

 

 

                                                                               СЪДИЯ: