ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

Гр. Разград  09.11.2015 г.

 

 

Разградски окръжен съд на девети ноември две хиляди и петнадесета година в закрито заседание в състав :

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                        ЧЛЕНОВЕ : РАЯ ЙОНЧЕВА

                                                                                                    ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                      

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

ч. в. т. дело № 80 по описа за 2015 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Постъпила е частна жалба от адв. А. Т. – процесуален представител по пълномощие на ЕТ “ ИВИС-Р- ЛЪЧЕЗАР КУКЛЕВ “ ЕИК **********, представляван от Л. К., против протоколно определение от 19.10.2015 г., постановено по гр. дело № 1300 / 2015 г. по описа на РС-Разград, с което е оставена без уважение молбата на ЕТ за възтановяване на срока за отговор по чл. 131 от ГПК по същото гр. дело. Жалбоподателят твърди, че в случая са налице извънредни обстоятелства, поради които е пропуснат установения от закона срок за подаване на писмен отговор по чл. 131 от ГПК, които не е могъл да преодолее и по делото са представени доказателства за наличието на тези обстоятелства. В заключение се отправя молба за отмяна на определението и връщане на делото на първоинстанционния съд за продължаване на съдопроизводствените действия.

         Насрещната по частната жалба страна – Община Разград, депозира отговор, в който изразява становище за нейната неоснователност.

        С вх. № 4522 / 05.11.2015 г. по делото е постъпило извлечение от протокол от проведено на 05.11.2015 г. открито съдебно заседание по гр. дело № 1300 / 2015 г. по описа на РС-Разград.

         Видно от съдържанието на протокола,  ответника ЕТ “ ИВИС-Р- Л. К. “ ЕИК ********** е заявил оттегляне на частната жалба, предвид действията на първоинстанционния съд, съгласно които е прието, че отговора на исковата молба е депозиран в срока по чл. 131 от ГПК, от страна на ответника.

         При тези обстоятелства и на основание чл. 264, ал. 1 от ГПК производството по делото следва да бъде прекратено, поради оттегляне на жалбата.

         Воден от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по ч.в.т. дело № 80 / 2015 г., поради оттегляне на частната жалба.

         Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

         Председател:                                Членове: 1.                                 2.