О          П          Р          Е          Д          Е          Л          Е          Н          И          Е

 

Гр.Разград, 18. 01. 2016 г.

 

 

Разградският окръжен съд в закрито заседание на осемнадесети януари през две хиляди и шестнадесета година в състав:

Съдия: Анелия Йорданова

като разгледа докладваното от  съдия Ан. Йорданова гр. д. № 177 по описа за 2015 г. , за да се произнесе взе предвид следното:

            Постъпила е искова молба от „Дива-02” ООД /в несъст./гр. Исперих, с която са предявени обективно комулативно съединени искове против П.К.П. *** за заплащане на сумата 110 240, 24 лв. , от която 108 550 лв. главница, представляваща сбор от получените от П. без основание суми, изтеглени от особената сметка  на ищеца в периода 25. 06. 14 г. до 20. 02. 15 г. без разрешение на съда по несъстоятелността и сумата 1 690, 24 лв. обезщетение за забава в размер на законната лихва за периода 30. 04. 15 г. до 24. 06. 15 г. 

            Съдът е приел така депозираната искова молба за допустима и редовна, поради което  препис от същата, заедно с приложенията е изпратена на ответника за отговор.   

В производството по чл. 131 и сл. ГПК не е депозиран писмен отговор от ответника.

Съдът е постановил определение по реда на чл. 140 ГПК, насрочил е делото за разглеждане на 15. 02. 16 г.

На 14. 01. 16 г. е постъпила молба от ищеца, в която заявява, че оттегля исковата молба, поради постъпило плащане на исковата сума и моли да бъде прекратено производството по делото.

            Въз основа на така изложеното, съдът приема, че молбата за оттегляне на исковата молба е допустима и следва да бъде уважена. Не е проведено първото по делото открито съдебно заседание, поради което на осн. чл. 232 ГПК ищецът може да оттегли исковата молба без съгласието на ответника. Поради оттегляне на иска, производството по делото следва да бъде прекратено.

            Воден от изложеното на осн. чл. 232 ГПК, съдът  

 

           

                        О          П          Р          Е          Д          Е          Л          И  :

 

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 177/ 2015 г. по описа на Разградския окръжен съд, поради оттегляне на исковата молба.

            Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаването на ищеца пред Варненския апелативен съд.

 

Съдия: