ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

Гр. Разград  07.01.2016 г.

 

 

Разградски окръжен съд  на седми януари две хиляди и шестнадесета година в закрито заседание в състав :

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                             ЧЛЕНОВЕ: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                                                                          ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                                                          

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

в. ч. гр. дело № 304 по описа за 2015 г.

и за да се произнесе взе предвид следното :

         Постъпила е частна жалба, подадена от И.К.Г., М.К.Г. и В.А.В., чрез пълномощник адв. М. Р. М. против Определение № 3249 / 12.11.2015 г.,постановено по гр.дело № 1743 / 2015 г. по описа на РС-Разград, с което е прекратено производството по делото, поради недопустимост на предявения против “ Диана Тур “ АД гр. Разград / н/ иск и е оставена без уважение молбата на жалбоподателите за допускане на обезпечение чрез спиране на изпълнението по изп. дело № 20147610400524 по описа на ЧСИ Г. С.. В жалбата се излагат доводи за направилност на определението с молба за отмяната му с всички произтичащи от нова последици, включително и с даване на указания на първоинстанционният съд относно приложението на закона.

         Обжалваното определение е постановено, след като по делото постъпил отговор на исковата молба от ответника “ Диана Тур “ АД гр. Разград / н/.

         При проверка на частната жалба въззивният съд констатира, че същата не е администрирана по надлежния ред от РС-Разград, тъй като не е изпратен препис от нея на другата страна за отговор в едноседмичен срок, съобразно разпоредбата на чл. 276, ал. 1 от ГПК.

          При тези обстоятелства, настоящото производство следва да бъде прекратено, а делото изпратено на РС-Разград за администриране на подадената частна жалба, след което делото отново да бъде изпратено на ОС-Разград, за произнасяне по същество.

         Воден от горното съдът

           

ОПРЕДЕЛИ:

 

         Прекратява производството по в.ч.гр. дело № 304 / 2015 г. по описа на ОС-Разград.

         Връща делото на РС-Разград за администриране на подадената частна жалба, чрез изпращане на препис от нея на другата страна за отговор в едноседмичен срок, съобразно разпоредбата на чл. 276, ал. 1 от ГПК, след което делото отново да бъде изпратено на ОС-Разград, за произнасяне по същество

         Определението не подлежи на обжалване.

 

         Председател:                                Членове: 1.                                 2.