ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

гр.Разград , 01.11.2016 год.

                                        

Разградският окръжен съд в закритото заседание на първи ноември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                                      Председател: АНЕЛИЯ ЙОРДАНОВА

                                            Членове: ВАЛЕНТИНА ДИМИТРОВА

                                                          ИРИНА ГАНЕВА

 

като разгледа  докладваното от съдията В.ДИМИТРОВА в.гр.дело №246 по описа за 2016 год. и за да се произнесе взе предвид следното:

                          Производството е по реда на чл.267 от ГПК.

                          Делото е образувано въз основа на молба  вх.№8925/15.09.2016 год.по описа на Разградски РС,подадена от Община Разград до РС-Разград с посочено в нея правно основание чл.247,ал.1 от ГПК.В нея се отправя искане РС да поправи постановеното от него Решение №281/16.08.2016г.,постановено по гр.дело №1139/2016г.,водено по реда на чл.19 от ЗГР,като посочи в диспозитива на решението коя администрация и въз основа на какъв документ следва да отрази допуснатата с решението промяна на фамилното име на молителката в производството.

                          РС-Разград с разпореждане от 28.09.2016г. е приел,че подадената пред него молба следва да се квалифицира като въззивна жалба срещу постановеното решение.Дал е срок на Община Разград да внесе следващата се ДТ по сметка на РОС и е изпратил делото ,ведно с молбата по компетентност на настоящия въззивен съд.

                          РОС намира,че не е компетентен да се произнесе по подадената от Община Разград молба адресирана до първостепенния РС Разград.В същата не се отправя искане до РОС за отмяна на постановеното от РС решение,а се иска от съда постановил решението да поправи допусната според молителя ОФГ.По допустимостта и основателността на така подадената молба се дължи произнасяне не от ОС-Разград,а от съда постановил решението,чиято поправка се иска,а именно Районен съд Разград.

                          Ето защо налице са предпоставките за  прекратяването на производството по настоящото дело,поради недопустимост на производството по същото и връщане на молбата,подадена от Община Разград на РС Разград за произнасяне по същата.

                          Воден от горното ,Разградският окръжен съд,

 

                                                                  

                                                     ОПРЕДЕЛИ:

 

                          ПРЕКРАТЯВА  производството по в.гр.дело №246/2016 год.по описа на РОС.

                          ВРЪЩА молба  вх.№8925/15.09.2016 год.по описа на Разградски РС,подадена от Община Разград по гр.дело №1139/2016г.по описа на РРС с посочено в нея правно основание чл.247,ал.1 от ГПК на същия районен съд  за произнасяне.

                          Определението не подлежи на обжалване.

                         

ПРЕДСЕДАТЕЛ:            

                                                    ЧЛЕНОВЕ:1.                           2.