ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

Гр. Разград  09.11.2016 г.

 

 

Разградски окръжен съд на девети ноември две хиляди и шестнадесета година в закрито заседание в състав :

 

                                                                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАЗАР МИЧЕВ

                                                                                               ЧЛЕНОВЕ: РАЯ ЙОНЧЕВА               

                                                                                                                        ИРИНА ГАНЕВА                

                                                                                          

Като разгледа докладваното от съдия МИЧЕВ

в. ч. гр. дело № 261 по описа за 2016 г.

и за да се произнесе взе предвид следното:

         Делото е образувано по постъпила частна жалба от В.Н.Х., против Определение от 29.09.2016 г., по гр. дело № 434 / 2015 г. по описа на РС-Разград, с което е спряно производството по делото и са му дадени указания. Излагат се съображения за незаконосъобразност, с молба за отмяна.

         В предоставения й за това срок, насрещната по жалбата страна – В.Б.Г. – депозирала отговор за частната жалба, чрез пълномощник адв. Милена Найденова. В отговора се излагат съображения за неоснователност на жалбата с молба за потвърждаване на обжалваното определение.

         С молба, депозирана пред РС-Разград на 01.11.2016 г. жалбоподателя, чрез пълномощника си адв. Попова, оттеглил жалбата си против горното определение. След образуване на настоящото дело в ОС-Разград е постъпила нова молба от жалбоподателя В.Н.Х., в която се сочи, че жалбата вече е оттеглена с депозирана пред РРС молба, като отново се заявява оттегляне на частната жалба.

         Към преписката е приложена и въззивна жалба от В.Б.Г. против Решение № 2822 / 09.09.2016 г. по гр. дело № 434 / 2016 г. на РС-Разград. Първоинстанционният съд с резолюция върху жалбата посочил, че по администриране на жалбата се произнесе след възобновяване на производството по делото.

         При това положение производството по настоящото дело следва да бъде прекратено, на основание чл. 264, ал. 1 вр. с чл. 278, ал. 4 от ГПК, поради оттегляне на частната жалба от жалбоподателя В.Н.Х. против Определение от 29.09.2016 г., с което е спряно производството по делото и са му дадени указания.

         След връщане на делото първоинстанционният съд следва да администрира подадената въззивна жалба, съобразно процесуалните правила.

         Воден от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРЕКРАТЯВА  производството по ч.в.гр. дело № 261 / 2016 г. по описа на ОС-Разград, поради оттегляне на депозираната от В.Н.Х. частна жалба против Определение от 29.09.2016 г., по гр. дело № 434 / 2015 г. по описа на РС-Разград.

         ВРЪЩА  делото на РС-Разград за администриране на въззивна жалба от В.Б.Г. против Решение № 2822 / 09.09.2016 г. по гр. дело № 434 / 2016 г. на РС-Разград, съобразно процесуалните правила.

         Определението подлежи на касационно обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщаването му на страните пред Варненски апелативен съд.

 

         Председател:                                    Членове:1.                                  2.