П Р О Т О К О Л

 

 

гр. Разград, 02 февруари 2016 г.

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

втори февруари 2016 г. в следния състав:

 

                                                Председател: С. РОБЕВА

 

                                  Съдебни заседатели: Р.В.

                                                                        К.Н.                                                                

                                                

Секретар: Н.Реджебова

 

Прокурор: СЕЗГИН ОСМАНОВ

сложи за разглеждане докладваното от съдия РОБЕВА НОХД № 9/2016 г.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

За ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – Разград се явява  прокурор ОСМАНОВ.

Подсъдимите А.З.Р. и С.С.Й. явяват се лично и със служебен защитник адв. М. ***.

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение с подсъдимите и техния защитник, което представям в писмен вид и моля да го одобрите.

          АДВ. М.: Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение с Окръжна прокуратура – Разград, което моля да одобрите.

          СЪДЪТ

                             О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ

          С.С.Й.:  ЕГН **********, родена на ***г***, обл. Разград, ул. „Борис Савов" № 8, българска гражданка, без образование, безработна, неомъжена, неосъждана

А.З.Р.: ЕГН **********, роден на 20.09.971 г. в гр. Исперих, живущ ***, български гражданин, с основно образование, безработен, разведен, неосъждан

СЪДЪТ докладва писмено споразумение между  Окръжна прокуратура Разград и адв. А.М. *** като защитник на подсъдимите С.С.Й. и А.З. Раджеб за решаване на делото по реда на чл.384, ал.1 във вр. с чл.381 НПК.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме така представеното споразумение. Приложили сме разпоредбите на чл.55 НК с оглед на това, че от деянието не са настъпили обществено опасни последици.

        АДВ. М.: Поддържаме становището на окръжния прокурор.

        ПОДСЪДИМИЯТ Р.:Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно го подписах.

        ПОДСЪДИМАТА Й.: Разбирам в какво съм обвинена. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно го подписах.

          На основание чл.382, ал.6 НПК, съдът

 

                        О П Р Е Д Е Л И :

                            

ВПИСВА съдържание на окончателното споразумение в следния смисъл:

   Страните приемат за безспорно и категорично установено,

че:

          1. Подсъдимата С.С.Й. ***, в съучастие като съизвършител със А.З.Р. ***, в условията на продължавано престъпление, използвала платежни инструменти - кредитна карта „Бяла карта" № 4985ХХХХ XX на „Axess finance" ООД - гр. София и дебитна карта „Visa Electron" № 4216ХХХХХ на „ЦКБ" АД клон гр. Разград, област Разград,без съгласието на титуляра Е.Х.Х. от с. Вазово, обл. Разград, като двете транзакции от банкомат № 063516 в гр. Исперих са били неуспешни и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

           Това деяние съставлява престъпление по чл. 249, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и е извършено от подсъдимата Й. виновно.

2. Подсъдимият А.З.Р. ***, в съучастие като съизвършител със С.С.Й. ***, в условията на продължавано престъпление използвал платежни инструменти - кредитна карта „Бяла карта" № 4985ХХХХ XX на Axess finance" ООД - гр. София и дебитна карта Visa Electron" № 4216ХХХХХ на „ЦКБ" АД клон гр. Разград, област Разград, без съгласието на титуляра Е.Х.Х. от с. Базово, обл. Разград, като двете транзакции от банкомат № 063516 в гр. Исперих са били неуспешни и деянието не съставлява по-тежко престъпление.

Това деяние съставлява престъпление по чл. 249, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК и е извършено от подсъдимия Р. виновно.

II. Страните приемат, че за извършеното престъпление:

1.          Подсъдимата С.С.Й. следва да изтърпи наказание 4 месеца „лишаване от свобода", чието изпълнение на основание чл. 66 от НК да бъде отложено за срок от 3 години. Наказанието се определя при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК съгласно чл. 381, ал. 4 от НПК.

По-лекото наказание „глоба", което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода" поради липса на получена сума.

2.          Подсъдимият А.З.Р. следва да изтърпи наказание 8 месеца „лишаване от свобода", чието изпълнение на основание чл. 66 от НК да бъде отложено за срок от 3 години. Наказанието се определя при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК съгласно чл. 381, ал. 4 от НПК.

По-лекото наказание „глоба", което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода" поради липса на получена сума.

III.          Наложената мярка за неотклонение „Подписка" по отношение и на двамата подсъдими - С.С.Й. и А.З.Р., следва да бъде отменена.

IV.     Направените разноски в размер на 57,90лв. се възлагат съразмерно на двамата подсъдими платими по сметка на ОД на МВР - Разград

 

V.          Възпитателната работа по отношение на двамата подсъдими - С.С.Й. и А.З.Р. се възлага на Началника на РУ МВР - гр. Исперих.

 

VI. Подсъдимите С.С.Й. и А.З.Р. декларират, че са съгласни със споразумението и се отказват от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ПОДСЪДИМ:                                           ПРОКУРОР:

              /А.Р./                   /СЕЗГИН ОСМАНОВ/

 

 

ПОДСЪДИМА:                                        ЗАЩИТНИК:

     /С.Й./                               /АДВ.М./

 

 

 

 

          СЪДЪТ намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което

 

                                       О П Р Е Д Е Л И:

 

          ОДОБРЯВА споразумението, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, представлявана от прокурор СЕЗГИН ОСМАНОВ и  адв. А.М. ***, като служебен защитник на  С.С.Й.,  ЕГН **********, родена на ***г***, обл. Разград, ул. „Борис Савов" № 8, българска гражданка, без образование, безработна, неомъжена, неосъждана, и А.З.Р., ЕГН **********, роден на 20.09.971 г. в гр. Исперих, живущ ***, български гражданин, с основно образование, безработен, разведен, неосъждан, както следва:

 Подсъдимата С.С.Й. се признава за виновна за това, че на 15.05.2015г. в гр. Исперих, в съучастие като съизвършител със А.З.Р. ***, в условията на продължавано престъпление, използвала платежни инструменти - кредитна карта „Бяла карта" № 4985ХХХХ XX на „Axess finance" ООД - гр. София и дебитна карта „Visa Electron" № 4216ХХХХХ на „ЦКБ" АД клон гр. Разград, област Разград,без съгласието на титуляра Е.Х.Х. от с. Вазово, обл. Разград, като двете транзакции от банкомат № 063516 в гр. Исперих са били неуспешни и деянието не съставлява по-тежко престъпление- престъпление по чл. 249, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

          Подсъдимият А.З.Р. се признава за виновен в това, че  на 15.05.2015г. в гр. Исперих, в съучастие като съизвършител със С.С.Й. ***, в условията на продължавано престъпление използвал платежни инструменти - кредитна карта „Бяла карта" № 4985ХХХХ XX на Axess finance" ООД - гр. София и дебитна карта Visa Electron" № 4216ХХХХХ на „ЦКБ" АД клон гр. Разград, област Разград, без съгласието на титуляра Е.Х.Х. от с. Базово, обл. Разград, като двете транзакции от банкомат № 063516 в гр. Исперих са били неуспешни и деянието не съставлява по-тежко престъпление- престъпление по чл. 249, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

          II. Страните приемат като вид и размер следните наказания при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК съгласно чл. 381, ал. 4 от НПК:

          За подсъдимата С.С.Й.- 4 месеца „лишаване от свобода", чието изпълнение на основание чл. 66 от НК  се отлага за  изпитателен срок от 3 години.

           За подсъдимия А.З.Р.- 8 месеца „лишаване от свобода", чието изпълнение на основание чл. 66 от НК  се отлага за изпитателен срок  от 3 години.

          ІІІ. Направените разноски в размер на 57,90лв. се възлагат съразмерно на двамата подсъдими, платими по сметка на ОД на МВР - Разград

          ІV. Възпитателната работа по отношение на двамата подсъдими - С.С.Й. и А.З.Р. се възлага на Началника на РУ МВР - гр. Исперих.

          ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

          ОТМЕНЯ мерките за неотклонение ”подписка” по отношение на А.З.Р. и С.С.Й..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

          ПРЕПИС от протокола да се предостави на служебния защитник адв. М..

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                                   2.

 

 

         Протоколът изготвен в съдебно заседание, което продължи до 10.00 часа.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЕКРЕТАР:

 

НР