П Р О Т О К О Л

 

гр.Разград,           20.07.2016г.

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в публично съдебно заседание на Двадесети юли 2016г. в следния състав:

 

                                                  Председател:      СВЕТЛА РОБЕВА

                                                  Членове:               Я.Д.

                                                                                Л.Г.

                                                           

Секретар   С.Л.

Прокурор  

сложи за разглеждане докладваното от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НОХ дело

№ 157/2016 година

          На именното повикване в 09,30 часа се явиха:

ЗА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР ДАМЯНОВ.

ПОДСЪДИМИЯТ С.А.И. явява се лично със сл. защитник АДВ. З..

ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото.

АДВ. З.: Да се даде ход на делото. Представям разписка за получени суми от пострадалата П.Д.Д. и пострадалата П.П.А., с което доказваме, че вредите от престъплението са възстановени в пълен размер.

ПРОКУРОРЪТ: След като бяха възстановени щетите с подсъдимия и неговия защитник постигнахме споразумение, което представям на съда.

АДВ. З.: Сключили сме споразумение с държавното обвинение. Считаме, че са налице всички предпоставки за одобряването му.

СЪДЪТ

О П Р Е Д Е Л И:

ПРИЕМА представената разписка.

ДОКЛАДВА постъпилото споразумение между подсъдимия С.А.И. представляван от служебния си защитник адв. П.З.,*** чрез окръжния прокурор Дамянов за решаване на делото по реда на чл. 384 ал.1 НПК.

ПОДСЪДИМИЯТ С.И.: Разбирам, в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

НА ОСНОВАНИЕ чл.382, ал.6 НПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

Вписва съдържание на окончателното споразумение КАКТО СЛЕДВА:                                               

 

Страните приемат, че подсъдимият С.А.И. ***, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи - една чанта тип „пазарска” от плат на стойност 0.50 лева, едно шише с минерална вода 0.5л. на стойност 0.50 лева, всичко на обща стойност 1.00 лева, от владението на П.П.А. *** и една чанта тип „пазарска” от шушлеков плат на стойност - 0.50 лева, едно прясно мляко - 1л. на стойност - 1.50 лева, две кофички кисело мляко „Елена“ 2%” на стойност 1.40 лева, един килограм краставици „Гергана” на стойност 1.50 лева, два килограма домати на стойност 4.00 лева, един салам „Камчия” на стойност 2.00 лева, един. хляб „Стара Загора” на стойност 0.80 лева, едно портмоне на стойност - 0.50 лева, пет секретни ключа на стойност - 12.50 лева и пари- 50.00 лева в различни банкноти, всичко на обща стойност 74.70 лева, от владението на П.Д.Д. ***, всичко вещи на обща стойност 75, 70лв, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.199. ал.1 т.4 във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл.26, ал. 1 от НК.

Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на обв. И. при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК - 2 (две) години „лишаване от свобода“, което на основание чл. 61, т.2 във вр. с чл.60, ал.1 от Закона за изпълнение на наказанията и задържане под стража да се изтърпи при първоначален „строг“ режим в Затвор.

          Разноските по делото в размер на 159,69 лв. се възлагат на обв. С.А.И. платими по сметка на ОД на МВР гр.Разград.

Обв. С.А.И. декларира, че се отказва от съдебното разглеждане на делото по общия ред.

 

ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР:

                                        /ОГНЯН ДАМЯНОВ/

 

          АДВОКАТ:

                                        /П.З./

 

          ОБВИНЯЕМ:

                                        /С.А.И.

 

         

 

 

Съдът намира, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което

 

                                        О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА СПОРАЗУМЕНИЕТО, постигнато между С.А.И. — подсъдим по НОХД № 157/2016г. по описа на Окръжен съд - гр. Разград, роден на ***г***, понастоящем в Затвора - гр. Варна, български гражданин, без образование, неженен, безработен,, ЕГН **********, представляван от защитника си - адв. П.З. *** и Окръжна прокуратура - Разград, представлявана от окръжния прокурор - О. Дамянов, както следва:

Страните приемат, че подсъдимият С.А.И. ***, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи - една чанта тип „пазарска” от плат на стойност 0.50 лева, едно шише с минерална вода 0.5л. на стойност 0.50 лева, всичко на обща стойност 1.00 лева, от владението на П.П.А. *** и една чанта тип „пазарска” от шушлеков плат на стойност - 0.50 лева, едно прясно мляко - 1л. на стойност - 1.50 лева, две кофички кисело мляко „Елена“ 2%” на стойност 1.40 лева, един килограм краставици „Гергана” на стойност 1.50 лева, два килограма домати на стойност 4.00 лева, един салам „Камчия” на стойност 2.00 лева, един. хляб „Стара Загора” на стойност 0.80 лева, едно портмоне на стойност - 0.50 лева, пет секретни ключа на стойност - 12.50 лева и пари- 50.00 лева в различни банкноти, всичко на обща стойност 74.70 лева, от владението на П.Д.Д. ***, всичко вещи на обща стойност 75, 70лв, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.199. ал.1. т.4 във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл.26, ал. 1 от НК.

Страните приемат като вид и размер на наказанието по отношение на С.И. при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК - 2 (две) години „лишаване от свобода“, което на основание чл. 61, т.2 във вр. с чл.60, ал.1 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража да се изтърпи при първоначален „строг“ режим в Затвор.

          Разноските по делото в размер на 159,69 лв. се възлагат на С.А.И., платими по сметка на ОД на МВР гр.Разград.

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

          Препис от протокола да се предостави на сл. защитник адв. З..

 

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.                                                      2.

 

 

Протоколът изготвен днес в съдебно заседание, което завърши в 10,05ч.

 

 

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                  СЕКРЕТАР: