П Р О Т О К О Л

 

гр. Разград, 22 ноември 2016г.

 

 

РАЗГРАДСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, в публично съдебно заседание на

 двадесет и втори ноември 2016г. в следния състав:

 

                                              

Председател: ЕМИЛ СТОЕВ

 

                                                                   

                                                                   

Секретар: Н.Р

 

Прокурор: ЕМИЛИЯН ГРЪНЧАРОВ

сложи за разглеждане докладваното  от  съдия СТОЕВ н.о.х. дело

№352/2016 година

         На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

За ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – Разград  се явява прокурор ЕМИЛИЯН ГРЪНЧАРОВ.

Обвиняемата В. Р.М. се явява  лично и със служебен защитник адв.АННА МАРИЯ Н..

ПРОКУРОРЪТ: Нямаме искания за отводи и искания за доказателства. Да се даде ход на делото.

АДВ.Н.: Да се даде ход на делото. Нямаме искания за отводи и искания по доказателствата.

СЪДЪТ

                   О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМАТА

В.Р.М. /В.Р. А. съгласно лична карта  645568675, издадена на 16.12.2014г. от ОД на мВР гр.Разград/: родена на *** ***, с постоянен адрес ***, живуща ***, български гражданин, омъжена, неосъждана, ЕГН **********

ОБВИНЯЕМАТА М.: Фамилията ми  е М., сключила съм брак през 2015г., не съм си сменяла картата.

ОБВИНЯЕМАТА М.: Разбирам в какво ме обвинява прокуратурата. признавам се за виновна.  Запозната съм със споразумението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Доброволно го подписах.

ПРОКУРОРЪТ: Поддържаме споразумението.

АДВ.Н.: Поддържаме споразумението, не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите, доброволно е подписано.

СЪДЪТ  като съобрази становището на страните, че се поддържа  постигнатото съгласие съгласно представеното писмено споразумение и не се налагат промени, с изключение на промяна на името на лицето по отношение на което се възлага възпитателна работа, което поради техническа грешка е посочено погрешно

 

                   О П Р Е Д Е Л И :

ВПИСВА  съдържанието на Споразумението в протокола:

Страните и приемат за безспорно и категорично установено, че обвиняемата В.Р.М., родена на *** ***, обл. Разград, ул. „Захари Стоянов" № 9, български гражданин, омъжена, неосъждана, ЕГН - ********** се признава за виновна в това, че на 28.06.2016 г. в землището на с. Трапище, обл. Разград намерила чужди движими вещи - парична сума в размер на 175,00 лева и в продължение на една седмица - до 06.07.2016 г. не съобщила за тях на собственика им Хюсеин Сабриев Уручев от с. Трапище, обл. Разград.

Престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК.

 

На 29.06.2016 г. в гр. Лозница, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с Л.Й.С. ***, използвала платежен инструмент - дебитна карта № 670501 ххххх5604, издадена от Банка „ДСК" ЕАД, без съгласието на титуляра - Салиха Сабриева Палева от с. Трапище, обл. Разград, за осъществяването на две транзакции на общ стойност 400,00 лева, като деянието не съставлява по - тежко престъпление.

Престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл.20, ал. 2 от НК.

На основание чл.381, ал.5, т.2 от НПК, страните договориха следния вид и размер наказание:

На обв. В.Р.М., за извършеното престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК, на основание чл. 54, ал. 1 от НК се определя наказание ГЛОБА В РАЗМЕР НА 200,00 (двеста) лева.

За престъплението по чл. 249, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК, на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА и ГЛОБА в еднократния размер на получената сума, а именно 400,00 лева.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, на обв. В.Р.М. се налага най - тежкото измежду така определените наказания за всяко престъпление отделно, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА И ГЛОБА В РАЗМЕР НА 400,00 лева.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така определеното наказание лишаване от свобода за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на обв. В.Р.М.  през изпитателния срок на наказанието лишаване от свобода се възлага на Началника на РУ МВР - Лозница.

Приобщеният като веществено доказателство оптичен носител -CD-R марка „Office 1 Superstore" с капацитет 700 MB, да бъде унищожен след изтичане на срока за съхранение на делото.

Разноските по делото в размер на 80,01 лева - за възнаграждение на вещи лица се възлагат на обв. В.Р.М., която следва да ги заплати по сметка на ОД МВР - Разград.

Причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени в пълен размер на пострадалите лица.

 

ПРОКУРОР:

         /ЕМИЛИЯН ГРЪНЧАРОВ/

 

 

ОБВИНЯЕМА:

         /В.М./

 

 

ЗАЩИТНИК:

         /А.Н./

 

 

СЪДЪТ намира, че Споразумението не противоречи на закона и морала на основание чл.382, ал.7 НПК

 

                   О П Р Е Д Е Л И:

ОДОБРЯВА споразумение между ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА- Разград, представлявана от прокурор Емилиян Грънчаров  и обвиняемата В.Р.М., родена на *** ***, обл. Разград, ул. „Захари Стоянов" № 9, български гражданин, омъжена, неосъждана, ЕГН - ********** и адв. Анна - Мария Н. от Адвокатска колегия - гр. Разград, в качеството на служебен защитник на обв. В.Р.М., ЕГН - ********** за решаване на наказателното производство по ДП № 296 - ЗМ - 67/2016 г. по описа на РУ - Лозница (преписка вх. № 2246/2016 г. по описа на Окръжна прокуратура - Разград), при реда и условията на чл.381, ал.1 от НПК.

Обвиняемата В.Р.М. се признава за виновна в това, че:

На 28.06.2016 г. в землището на с. Трапище, обл. Разград намерила чужди движими вещи - парична сума в размер на 175,00 лева и в продължение на една седмица - до 06.07.2016 г. не съобщила за тях на собственика им Хюсеин Сабриев Уручев от с. Трапище, обл. Разград-престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК.

 

На 29.06.2016 г. в гр. Лозница, в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител с Л.Й.С. ***, използвала платежен инструмент - дебитна карта № 670501 ххххх5604, издадена от Банка „ДСК" ЕАД, без съгласието на титуляра - Салиха Сабриева Палева от с. Трапище, обл. Разград, за осъществяването на две транзакции на общ стойност 400,00 лева, като деянието не съставлява по - тежко престъпление- престъпление по чл. 249, ал.1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл.20, ал. 2 от НК.

На основание чл.381, ал.5, т.2 от НПК, страните договориха следния вид и размер наказание:

На обв. В.Р.М., за извършеното престъпление по чл. 207, ал. 1 от НК, на основание чл. 54, ал. 1 от НК  определя наказание ГЛОБА В РАЗМЕР НА 200,00 (двеста) лева.

За престъплението по чл. 249, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК, на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК  определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА и ГЛОБА в еднократния размер на получената сума, а именно 400,00 лева.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, на обв. В.Р.М.  налага най - тежкото измежду така определените наказания за всяко престъпление отделно, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ОСЕМ МЕСЕЦА И ГЛОБА В РАЗМЕР НА 400,00 лева.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така определеното наказание лишаване от свобода за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Възпитателната работа по отношение на обв. В.Р.М. през изпитателния срок на наказанието лишаване от свобода  възлага на Началника на РУ МВР - Лозница.

Приобщеният като веществено доказателство оптичен носител -CD-R марка „Office 1 Superstore" с капацитет 700 MB, да бъде унищожен след изтичане на срока за съхранение на делото.

ВЪЗЛАГА разноските по делото в размер на 80,01 лева - за възнаграждение на вещи лица  на обв. В.Р.М., която следва да ги заплати по сметка на ОД МВР - Разград.

Причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени в пълен размер на пострадалите лица.

ПРЕКРАТЯВА производството  по нох.дело №352/2016г. по описа на Разградски окръжен съд, поради постигнато споразумение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

Заседанието продължи до 10:35ч.

ПРОТОКОЛЪТ изготвен днес в съдебно заседание.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЕКРЕТАР:

 

НР