Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е   № 60

                                               гр.Разград, 21.11.2016г.

 

 

                                         В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 

            РАЗГРАДСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД в открито съдебно заседание на двадесет и  първи  ноември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

 

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛ СТОЕВ

                                             ЧЛЕНОВЕ:          СВЕТЛА РОБЕВА

                                                                         ТЕОДОРА НЕЙЧЕВА

 

 

с участието на секретар   Д.Г. и  прокурор  Сезгин Османов, като разгледа докладваното от съдия Теодора Нейчева  ЧНД № 332/2016г., след преценка на доказателствата и на основание чл.32, в.в. с чл.16, ал.7, т.1 от Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции,

 

                                               Р  Е  Ш  И:

 

           ПРИЗНАВА Решение  на Окръжна административна служба Шердинг, с адрес – 4780 Шердинг, Лудвиг-Пфлиегел-Гассе 12, Провинция Горна Австрия, Австрия, от 10.08.2015г., влязло в сила на 20.10.2015г. по преписка № Verk R96-3294-2015, с което на Ф.А.И.,  роден на ***г., с ЕГН **********, с постоянен и настоящ адрес ***, е наложена глоба в размер  300/триста/ евро, на основание § 134, ал.1 от Закона за товарните превозни средства, за това, че след като с писмо на Районно управление Шердинг от 08.06.2015 г. като регистриран собственик на товарен автомобил с рег. № МТК-396Х, марка „Мерцедес” е бил призован в рамките на две седмици от неговото връчване да уведоми отправилата искането институция относно това - кой е управлявал горепосочения товарен автомобил на 14.05.2015 г. в 12:44 часа в Община Зубен, Зубен (VKPL), пътно платно: държавна граница, на Зубен А 8, при километър 75.000, същият не е предоставил тази информация в рамките на предписания срок  и  не е назовал, и друго лице, което би могло да даде тази информация, като по този начин е нарушил законовите разпоредби на § 103, ал. 2 от Закона за товарните превозни средства.

          ИЗПРАЩА решението на германския несъдебен орган, ведно с препис от настоящото решение на органите на  Национална агенция по приходите, за изпълнение.

          Препис от решението на съда да се връчи на засегнатото лице Ф.А.И..

          Да  се  уведоми  компетентният  орган  на издаващата държава. Копие  от

 

уведомлението, на основание чл.38 от Закона да се изпрати на Министерство на правосъдието на Р.България.

         Решението може да се обжалва и протестира в 7 – дневен срок от днес пред АПЕЛАТИВЕН СЪД-Варна.

 

                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

        ДГ                                                        ЧЛЕНОВЕ: 1.                   2.